Ystävättärien värikäs, kesäinen taidenäyttely Virroilla

0
Anneli Siltanen: Lapsuusmuisto, Jokitalo

Jarkko Ruohola/ J-Pnews

Virrat

Virtain kaupungin Galleria Virinässä voi elokuun 28. päivään saakka käydä tutustumassa keravalaisten, ystävättärien Anneli Siltasen ja Paula Pitkäsen kesätunnelmaiseen ja värikkääseen taidenäyttelyyn.

Paula Pitkänen:Syksyn satoa
Anneli Siltanen: Venus ja Amor hunajavarkaissa, Lukas Cranach vanhemman tyyliin.

Molempia heitä yhdistää innostus kuvataideharrastukseen. Sekä Anneli Siltanen, joka lähtöisin Virroilta, että Paula Pitkänen ovat molemmat käyneet kansalaisopiston kursseilla ja oppineet siellä taideharrastuksen moninaisuudesta, eri tekniikoista ja materiaaleista. Pohjana molemmilla on akvarelli- ja akryylimaalaus. Anneli Siltanen on harrastanut posliinimaalausta muutaman vuoden ja uutena valloituksena tuli viime vuonna painting – suuntaus akryyleilla.

– Tämä onkin enempi tekniikkalaji. Se vaatii värien ja sidosaineiden oikeaoppiseen sekoitteluun. Lopputuloksena on elävä pinta ja yllätyksellisyys. Sen viehätys vie mennessään ja antaa tilaa jokaisen katsojan mielikuvitukselle, avaa tekniikkaa Anneli Siltanen.

Paula Pitkänen on käynyt nuorempana sekä grafiikan että keramiikan kursseilla.

Paula Pitkänen. Oranssi kimppu

– Koen kuitenkin nykyisin akvarellien mahdollistaman nopean työtavan omakseni. Työ joko onnistuu tai epäonnistuu. Sitä ei sen koommin paljonkaan jäljestäpäin voi korjailla, kertoo Paula Pitkänen.

Molemmat taiteenharrastajat ovat innokkaita museoissa ja taidenäyttelyssä kävijöitä. – Tärkeä kontakti Virroilla on ollut meille Kirsti Perähuhta Kirstin galleriasta.

– Hän on monitoiminainen, joka on mahdollistanut tulomme galleria Virinään. Hänen myötään meitä on myös ystävällisesti ottanut vastaan Virtain kaupungin kulttuurisihteeri Päivi Ylimys.

Tämä on jo toinen hieno tilaisuus tuoda töitämme esille täällä Virroilla.

Ensimmäinen oli heinäkuussa 2019, ennen tätä korona aikaa, kiittelevät Anneli Siltanen ja Paula Pitkänen.  Heidän seuraava yhteisnäyttely on lokakuussa, Tuusulanjärven Rantatien galleriassa.

– Tervetuloa sinnekin, jos olette maisemissa, he toivottavat.  Virtain näyttelyssä on esillä runsaat viitisenkymmentä taulua ja joukko posliinimaalauksia. Näytteilleasettajat paljastavat, että he ovat paikalla Galleriassa Virinässä purkupäivänä 28. elokuuta.

– Voisimme pitää ns. ”taitelijatapaamisen” eli olemme molemmat paikalla klo 11-klo 14-15, ennen kuin otamme työmme alas.

Galleria Virinään on vapaa pääsy ja sen auki ma-pe 10-15.-jr


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI