Ahonlaidan Lammas-tilalla elää tyytyväisiä karitsoja

0
Päivän tarkein tapahtuma
Karitsoja eri väreissä
– Tyytyväisiä ovat, sanoo Hannele Aho, tyytyväisä vaikka ulkona eivät kesällä olekaan. Niiden elämään kuuluu kasvaa, syödä, seurustella ja levätä. Aikuiset lampaat ja pässit ovat kesällä tietenkin ulkona ja hoitavat maisemointia.

Hannele Aho

– Lampolassa on tällä hetkellä 130 karitsaa, niitä syntyi alkuvuodesta 150, mutta osa on myyty jo pois, lemmikeiksi tai jalostukseen. Karitsoja on meillä kolmea väriä, ruskea, musta ja valkoinen, ruskea on taljan värinä suosituin.

Kohta syö..määää..n

– Karitsat syövät kaksi kertaa päivässä kauraa ja rypsiuutetta, lisäksi ne saavat syödä säilöntärehua niin paljon kuin jaksavat. Karitsat ovat tarkkoja ruokailuajoista, ne pitää olla täsmälliset. Kun karitsat syntyivät niiden koossa oli suuriakin eroja, pienin karitsa painoi 1,8 kiloa ja suurin 6,2 kiloa. Nyt ne kaikki näytävät lähes samankokoisilta ja pulskilta.

Nyt se alkaa.. ruokailu nimittäin

– Suomessa lienee 660 lammastilaa, meillä on lampaita ollut 5 vuotta ja tämä uusi lampola puolitoista vuotta. Meillä on myös lihanautoja, Hereford- ja Limousine rotuisija. Lammas on tarkemmin hoidettava eläin kuin nauta, sillä se sairastuu helpoimmin. Tarkistuskäynneillä (Pro Agria) olemme saavuttaneet hyviä tuloksia, sillä terve lammas tuottaa hyvin ja siitä saatava raaka-aine on laadukasta ja turvallista jalostaa ja käyttää.

Päivän tärkein tapahtuma

Ahonlaidan Lammas/ Hannele Aho ottaa vastaan lampaanlihan ennekkotilauksia, puh. 040 5758517 ja myy taljoja ja lankoja.

JÄTÄ KOMMENTTI