Ähtärin Iso Haapajärvellä – ANSSI KARI KISASI JÄTTIHAUEN KANSSA

0

Pentti Hautala

– En olisi uskonut, että tällainen 10,5 kilon painoinen hauki on vedessä niin voimakas liikkeissään, kun se pyristelee uistimesta pois. Minullakin katkesi vapa ja melaakin jouduin käyttämään, että sain jättihauen lopulta veneeseen. Mutta uistin on vieläkin kalassa kiinni, toteaa Anssi Kari.

Toimittaja Pentti Hautala

Anssi kävi tiukasti uuvutustaistelua ja jättihauen hauen kanssa, Ähtärin Iso Haapajärvellä heinäkuun loppupuolen helteessä. Järven ranta-asukas, innokas kalastaja Matti Keskinen punnitsi kalan painoksi 10,5 kiloa. Mittaa vonkaleella todettiin olevan peräti 117 senttiä.

Itse kalan saalistaja Anssi Kari totesi, että kalareissun tapahtumat menisivät suurimmaksi osaksi ”kalavaleiden” joukkoon, jos en olisi itse kokenut.

– En olisi myöskään uskonut, että tässä mökkijärvessä uiskentelee näin suuria petokaloja. Olen kyllä kuullut aikaisemmin isojen, noin kymmenkiloisten kalojen saannista. Ne eivät nyt tunnukaan niiltä kalavaleilta. Olen ollut vaimoni kotitalon rantamaille rakentamalla kesähuvilalla 50-vuotta kaikki vapaa-ajat. Eläkkeellä päästyäni sitten varsin paljon. Nytkin toukokuun puolesta välistä asuttu vakinaisesti.

– Mutta tänä vuonna aloitin vasta oikeastaan kalastuksen. Vaimo on kuntoillut mielellään suotajana ja minä vetänyt uistinta ja käyttänyt virveliä. Heti ensimmäisellä kerralla nappasi vieheeseen 1,3 -kiloinen hauki ja siitäkös myös innostus nousi tätä mukavaa harrastusta kohtaan.

– Nyt sitten tuli tämä jättihauki ja samalla kalaennetykseni parani heti sellaiselle tasolla, ettei se varmastikaan heti muutu paremmaksi. Mutta kalastusinto ja harrastuksen haasteet kyllä edelleen lisääntyvät jatkossa, naurahtaa Anssi.

Mainittakoon, että alavutelaissyntyinen Anssi Kari toimi eläkkeelle saakka Atrialla markkinointitehtävissä. Asuinkaupunki on ollut Seinäjoki, mutta nykyään yhtä hyvin Ähtärin Haapakylä.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI