Ähtärin kaupungin vapaa-aikapalvelut järjestää pääsiäisenä namujahdin retkeilypaikoille

0
Mustikkavuoren hiihtokeskukseen rakennettu laavu houkuttelee etenkin talvisin hiihtäjiä ja muita talvilajeja harrastavia viettämään lepohetkeä. Laavu sijaitsee hiihto ja patikkapolkujen lähtöpisteessä. Laavun lähistöllä sijaitsee myös frisbeegolf rata, vapaasti käytössä oleva rata on etenkin paikkakuntalaisten suosiossa.

Ähtärin upeisiin ulkoilureitteihin ja retkipaikkoihin kannattaa lähteä tutustumaan viimeistään nyt, kun sisäliikuntapaikat ovat suljettuina koronavirusepidemian vuoksi. Tartuntavaaran vuoksi on suositeltavaa välttää kontakteja ja myös ulkona liikuttaessa täytyy muistaa pitää turvavälit. Monen pääsiäisperinteisiin kuuluva ovelta ovelle kulkeva virpomiskierros jää tänä vuonna tekemättä. Virpomisen esimerkiksi isovanhemmille, naapureille ja tutuille voi kuitenkin toteuttaa etänä vaikkapa videopuhelun avulla.

Ähtärin kaupunki kannustaa kuntalaisia liikkumaan myös koronavirusepidemian aikana. Raittiista ulkoilmasta kannattaa lähteä nauttimaan pääsiäisen lankalauantaina 11.4.2020, jolloin vapaa-aikapalvelut järjestää namujahdin. Ähtärin kaupungin ylläpitämille retkipaikoille, laavuille ja kodille, piilotetaan karkkeja lasten löydettäväksi. Namujahtipaikat tunnistaa oheisesta puputunnuksesta: makeiset on piilotettu retkipaikoille puputunnuksen ympärille 20 metrin säteellä. Vaikka karkkia on kätkettynä runsaasti, toivomme jokaisen ottavan vain yhden namun, jotta mahdollisimman moni saa kokea löytämisen riemun.

Ähtärissä namujahti toteutetaan seuraavilla laavuilla ja kodilla:

– Isoniityn kota, Peränne

– Jauhojärven laavu, Peränne

– Kaarteenkosken laavu, Alastaipaleen Pakarinjoki

– Kivelänkosken laavu, Alastaipaleen Pakarinjoki

– Keskinen-Sappion laavu

– Moksunniemen laavu

– Mustikkavuoren laavu

– Ohrakosken laavu, Niemisjoki

– Roomuniemen kota

– Saarisen laavu, Niemisvesi

– Seitenkuhilaan laavu

– Vuohisaaren laavu, Peränteen Kirkkosalmi

– Ähtärinsalmen laavu


 

JÄTÄ KOMMENTTI