ÄHTÄRIN KAUPUNKI TIEDOTTAA | Koronarajoitukset voimaan!

0
Ähtärin kaupungintalo

Päivitetty viimeisin ohjeistus!

Hallituksen koronarajoitukset voimaan tänään – laajat vaikutukset Ähtärin kaupungin palveluihin ja toimintaan/päivitetty 18.3.

Maan hallitus on 16.3. päättänyt poikkeustoimista koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Ähtärin kaupungin palveluihin ja toimintaan rajoituksilla on laajat vaikutukset.

Varhaiskasvatus ja esiopetus

Varhaiskasvatus sekä Ollinkulman esiopetus ja varhaiskasvatus ovat avoinna. Ähtärin kaupunki ei tässä vaiheessa rajaa varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen oikeutettuja perheitä, vaan luottaa vanhempien harkintaan ja arviointiin.

Perusopetus

Perusopetusyksiköt ovat pääsääntöisesti suljettu 18.3. – 13.4. välisen ajan. Lähiopetuksen sijaan opetus järjestetään vaihtoehtoisilla tavoilla etäopiskeluna ja itsenäisenä opiskeluna. Ensisijaisena viestintäkanavana koulun ja huoltajien välillä käytetään Wilmaa. 

Poikkeuksellisesti kuitenkin järjestetään perusopetuksen 1 – 3 luokkien lähiopetus, erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden opetus sekä Reppulan aamu- ja iltapäivätoiminta niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lähiopetus toteutetaan Otsonkoulu Sairaalanmäellä.

Ähtärin kaupunki ei tässä vaiheessa rajaa perusopetukseen oikeutettuja perheitä, vaan luottaa vanhempien harkintaan ja arviointiin. Jos tarvetta on, perustetaan erillinen työryhmä linjaamaan, ketä palvelu koskee.

Oppilaille perustetaan kuluvan viikon aikana tukipuhelinpalvelu, johon vanhemmat ja oppilaat voivat ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä. Tästä tiedotetaan lisää myöhemmin.

Valtioneuvosto on 17.3. määritellyt ”yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisen henkilökunnan” seuraavasti: LUE TÄSTÄ J-Pnews linkistä!

Lukio ja ammatillinen koulutus

Lukion ja ammatillisen koulutuksen lähiopetus keskeytetään hallituksen päätöksen mukaisesti. Opetus järjestetään etäopiskeluna ja muilla vaihtoehtoisilla tavoilla. Ylioppilaskirjoitukset toteutetaan 13.3. julkaistussa tiivistetyssä aikataulussa.

Vapaa-aikapalvelut

Mesikämmen-kylpylä, keilahalli, liikuntahalli, jäähalli ja Mustikkavuoren saunat, ilma-aseammuntatila ja bändikämppä ovat suljettuina 13.4. saakka. Nuorisotilatoiminta on keskeytetty Pirkanlinnassa ja Myllymäellä.

Nuoriso-ohjaaja on tavoitettavissa puhelimitse arkipäivisin maanantaista perjantaihin klo 9-15 (maanantaista 23.3.2020 alkaen) numerosta 040 564 8646.

Kansalaisopisto ja Merikanto-opisto

Lakeudenportin kansalaisopiston kurssitoiminta on keskeytynyt kaikkien meneillään olevien loppukevään kurssien, tuntien, yksilöopetuksen ja luentojen osalta. Varsinaisen kauden jälkeen alkavien kevään ja kesän kurssien osalta tilannetta seurataan ja niistä tiedotetaan erikseen.

Merikanto-opiston lähiopetus on toistaiseksi tauolla. Etäopetusjärjestelyistä ollaan opiston taholta yhteydessä suoraan oppilaisiin.

Kirjasto

Kirjastot ja omatoimikirjasto ovat suljettuna 18.3.-13.4.2020 väliseksi ajaksi. Kirjastoauto ei liikennöi tänä aikana. Asiakkaille ei kerry myöhästymismaksuja eikä noutamattomien varausten maksuja sulkuaikana. Noutamattomat varaukset odottavat sulkuajan päättymistä. Asiakas voi noutaa varauksensa sulun päätyttyä. Kirjasto palvelee puhelimitse, sähköpostitse ja Eepos-chatin kautta.

Tapahtumat

Kaupungin ja Visit Ähtärin tapahtumat keväältä siirtyvät myöhempään ajankohtaan tai ne perutaan.

Asiointiapurinki korvaa palveluliikennettä

Kuusiokuntien alueen palveluliikenne (asiointiliikenne) ryhmäkuljetuksena on keskeytetty ajalla 16.3.−12.4.2020. 

Ähtärin kaupunki on perustanut asiointiapupuhelimen, joka yhdistää sekä apua tarvitsevat että apua tarjoavat henkilöt. Numero 040 641 1941 palvelee maanantaista perjantaihin klo 9–15. Palvelu käynnistyy keskiviikkona 18.3.2020.

Asiointiapua tarvitsevat ikäihmiset ja muut riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joiden tulee epidemia-aikana välttää liikkumista julkisilla paikoilla, voivat ottaa yhteyttä asiointiapupuhelimeen, mikäli he tarvitsevat apua kauppa- tai apteekkiostosten tekemiseen ja kuljetukseen.

Asiointipalvelu kaupungintalolla

Asiointipalvelua rajoitetaan ja kaupungintalon ovet pidetään suljettuna 18.3. alkaen. Kuntalaisia kehotetaan kontaktoimaan asuntotoimistoa, teknistä toimistoa ja muita kaupungin palveluita puhelimitse ja sähköpostitse, yhteystiedot ovat verkkosivuilla.

Kaupungin asiointipisteessä asiointi kasvokkain ainoastaan sopimuksen mukaan numerosta (06) 2525 6000. Kelan hakemukset jätetään kaupungintalon ulkopuolella olevaan postilaatikkoon.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI