AISAPARI | Teemu tietää parhaat paikat

0
Geologi Teemu Öhman tutkimassa pronssikautista hautaröykkiötä.

Pirunpellot, luolat ja pronssikautiset hautaröykkiöt paljastavat salaisuutensa, kun geologi Teemu Öhman kertoo selvityksensä tulokset maanantaina 26. kesäkuuta. Paljon kertovat myös metasertit ja drumliinit, korukivet ja maailmanlaajuisestikin harvinaiset mineraalilöydökset.

 

Teemu Öhman on koonnut Aisaparin hankkeena noin 200-sivuisen selvityksen Lapuan ja Kauhavan geologisisesti merkittävistä luonto- ja kulttuuriperintökohteista. Selvityksen tavoitteena on tuoda alueeltamme löytyvät harvinaisuudet yleiseen tietoisuuteen ja samalla vetovoimatekijöiksi niin tutkimuksen kuin matkailunkin näkökulmasta.

Kohteisiin liittyy mielenkiintoista historiaa ja kansanperinnettä – vai tiedätkö sinä miksi Elsan Köösti piilotteli Soikkoon lohkareluolastossa? Jos et, niin kannattaa tulla kuulolle 26.6. kello 14 Kortesjärven Kitkalle. Raportin esittely ja kahvitarjoilu on Kitkan hiihtomajalla osoitteessa Kitkantie 60, Kauhava, ja lisäksi tehdään lyhyt maastoretki. Tilaisuus on avoin kaikille geologiasta ja paikallishistoriasta kiinnostuneille!

Terveyssovellus-22

JÄTÄ KOMMENTTI