Aito avioliitto -kansalaisaloitteen listassa pian 50 000 nimeä!

0
Mielenkiinnolla jäämme seuraamaan saavatko perinteisen ydinperheen kannattajat enemmistönsä aktivoitua?
Sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamista ajava kansalaisaloite on ylittämässä tavoitellun 50 000 kannattajan rajan. Rajan ylittäminen tarkoittaa sitä, että asia on siirrettävä  lain mukaan eduskunnan käsiteltäväksi. Tänään aamulla kannattajia oli jo 48 600.

Kansalaisaloitteessa halutaan säilyttää avioliitto miehen ja naisen välisenä liittona.

Lisäksi aloitteen kannattajien mielestä lasten pitää lähtökohtaisesti olla biologisen isän ja äidin hoidettavana.

Edellinen eduskunta asettui sukupuolineutraalin avioliittolain puolelle marraskuussa äänin 105-92.

Kansalaisaloitteen tehneelle Jukka-Pekka Rahkoselle sukupuolineutraalin avioliittolain vahvistaminen tarkoittaisi, että isyydellä tai äitiydellä ei olisi enää merkitystä. Laki väittäisi hänen mukaansa, että on täysin samantekevää, onko lapsella isä ja äiti vaiko juridiset vanhemmat.

– Yhteiskunnan täytyy tunnustaa, että avioliiton erityisasema perustuu todellisuuteen, jossa lapsen kehityksen kannalta on olennaista, että lapsella on isä ja äiti, Rahkonen sanoo.

Miehen ja naisen avioliitto on yhteiskunnan tärkein rakenne ja esivaltiollinen instituutio, joka on ollut olemassa ennen ensimmäistäkään lakia tai valtiota.

Entäpä sitten yksinhuoltajat ja muuten perinteisen ydinperheen mallista poikkeavat perheet? Jos lapsi adoptoidaan, eikö hän joka tapauksessa luovu biologisista vanhemmistaan?

– Kaikissa perheissä lapsen paras ei toki toteudu, oli kyse sitten yksinhuoltajista tai vaikka niistä, joissa toinen on kuollut. Sukupuolineutraali laki voisi kuitenkin syyllistää lasta, jos hän kaipaa isää tai äitiä.

Rahkonen myös uskoo, että laki voisi myös johtaa sananvapauden rajoituksiin ja esimerkiksi kohdunvuokraukseen kehitysmaista.

Tapio Puolimatkan luento 28.3. Heurekassa: klikkaa tästä linkistä!

…………………………………………………………….

Mitä mieltä sinä olet  aiheesta?  Ota kantaa ja käytä mahdollisuuttasi kommentoida J-Pnewsin sivuilla!

JÄTÄ KOMMENTTI