Alajärveläinen TöyssyTutka pääsi valtakunnallisen Apps4Finland-kilpailun finaaliin!

0
Alajärven Lehtimäellä toimivassa Data Office Oy:ssä kehitetty TöyssyTutka on valittu tämänvuotisen Apps4Finland-kilpailun idea-sarjan finalistien joukkoon.

TöyssyTutkan tarkoituksena on seurata tiestön kuntoa ja varoittaa töyssyistä ja kuopista teiden ylläpitäjiä lähes reaaliajassa. Tietojen keräyksessä hyödynnetään älypuhelimien liikeantureita. Kun auto heilahtaa töyssyssä tai kuopassa puhelimen ohjelma lähettää tästä tiedon eteenpäin.

-Ohjelmisto auttaa tienpitäjiä korjaamaan vaurioita heti niiden synnyttyä jolloin usein korjauskustannuksissa saavutetaan merkittäviä säästöjä. Samalla tiestön laatu paranee. Teiden käyttäjät pääsevät TöyssyTutkan avulla itse parantamaan tilannetta” toteaa yrittäjä Kari Sipilä Data Office Oy:stä.

TöyssyTutkaa voi äänestää kilpailun sivuilla www.apps4finland.fi.
Äänestysaika päättyy perjantaina 18.11.2011 klo 17.

Arvostettu Apps4Finland kilpailu järjestetään vuosittain ja sen tarkoituksena on edistää ns. Avoimen Datan eli kaikkien käyttöön julkistettujen tietovarantojen hyödyntämistä.

Kilpailuun, jota tukevat mm. YLE, Helsingin Sanomat, useat ministeriöt, Maanmittauslaitos ja Sitra, osallistui tänään vuonna 140 työtä.

Kilpailun tulokset julkistetaan ensi tiistaina 22.11.2011 Helsingissä Vanhalla Ylioppilastalolla pidettävässä palkintogaalassa.

Data Office Oy auttaa puolestan yrityksiä ja yhteisöitä tehostamaan toimintaansa parantamalla tiedon hallintaa ja jalostusta sekä kehittämään tiedonkäsittelyjärjestelmiään. Keinoina ovat mm. tietovarastointi, analyyttinen raportointi ja tekoälypohjaiset mallinnukset.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI