Alajärven NuorisoVintillä voit oppia DJ:ksi – kävimme tutustumassa Vintin monipuoliseen toimintaan

0
Nuoriso vintillä.....(jpnews.fi/JK)
Vapaa-aikaohjaaja Oskari Viitakangas vastaa mm. Alajärven NuorisoVintin toiminnoista ja aktiviteeteistä. (jpnews.fi/JK)
Nuoppari on tarkoitettu yläaste-ikäisille ja vähän vanhemmille nuorille. Nuoppari on paikka, jonne nuoret voivat tulla arki-iltaisin pelailemaan, keskustelemaan vapaa-aikaohjaajan kanssa tai viettämään vaan aikaa yhdessä kavereiden kanssa. NuorisoVintti on auki tiistaisin 15-20 ja perjantaisin 17-22.

Järvi-Pohjanmaan nuoriso- ja vapaa-aikatoimen, alkujaan Vaalasta kotoisin oleva, uusi toimelias Alajärven vapaa-aikaohjaaja Oskari Viitakangas toimi isäntänä, kun pistäydyimme tutustumiskäynnillä NuorisoVinttillä.

– Meillä on ollut erilaista toimintaa, kuten dj-kurssi, tietovisailua, elokuvailtoja, biljardikisoja. Bingoa perinteisesti ja erilaisia lautapelikerhoja. Me saamme tänne toimintaa kun vain teemme, luettelee Oskari

-Samalla me opetamme nuorille verkostoitumista ja yhteistyötaitoja, koska jos sitä ei itse ole valmis tekemään niin eihän sitä voi nuoriltakaan vaatia.

Leffatuokio Vintillä (jpnews.fi/JK)

Oskarin mukaan Nuopparille pääsemiseksi on suunnitteilla yhteiskyytijärjestelyitä. DJ:n ”koppi” on rakenteilla ja ”ideariihessä” suunnitellaan lisää kerhoja.

– Meillä on koulutettu hyviä ja ihka oikeita DJ:ta. Olen ollut yhteistyössä monien eri tahojen kanssa ja minun kanssa voi myös tehdä yhteistyötä. Muun muassa Alajärven Kalustepisteeltä olemme saaneet ilmaiseksi sohvia tilojen kalustukseen, 4H on auttanut monissa asioissa liittyen nuorisovinttiin, kertoo Oskari

Nettikaffila on ahkerassa käytössä (jpnews.fi/JK) Kuvat suurenevat klikkaamalla niistä!

Oskari Viitakankaan mukaan vapaa-aikaohjaajan työssä on vaan pakko asettaa tavoitteita.

– Minä olen esimerkiksi pyrkinyt nuorten keskuudessa luottamukselliseen kontaktiin keskustelemalla ja olemalla eri nuorten kanssa ensiksi välitunneilla tai sosiaalisessa mediassa yhdessä. Olen heille läsnä ja kiinnostunut heidän harrastuksistaan sekä muista kiinnostuksen kohteista. Ennen kaikkea positiivisella asenteella autan heitä eteenpäin vaikka idea olisikin hullu. Eihän negatiivisella asenteella saa koskaan mitään toimintaa tapahtumaankaan.

Vihtori käy visiitillä aina silloin tällöin.....

– Olen pyrkiny ryhmäyttää porukkaa ja antaa älyllisiä ja haasteellista toimintaa sillä lailla jossa jokainen olisi hyvä. Toki onhan niitä ongelmatilanteitakin ollut mutta niissä ei auta kuin ottaa yhteys ammattiauttajiin tilanteen vaatiessa. Joskus olen ollut sovittelevana osapuolena nuoren perheen sisällä ja siinäkin vaan pitää muistaa kohdella kaikkia osapuolia kunnioittavasti ja tasapuolisesti ottaen huomioon eri näkökulmia asioihin, valaisee Oskari ominta toimenkuvaansa.

Oskari paljasti että aivan tuoreimpana juttuna NuorisoVintillä on tarkoitus järjestää hiihtolaman aikaan sopivan kokoinen verkkopelitapahtuma. Aiheesta kiinnostuneiden kannattaakin olla kuulolla lähipäivien aikana.

Vihtori tykkää peuhata.... (jpnews.fi/JK)
Nuoret kehuvat Vinttiä ja esittävät myös omia ideoitaan

Nuorten itsensä mielestä NuorisoVintillä on monenlaista tekemistä,  kuten esimerkiksi erilaisia kisoja muun muassa tietovisoja, bingoa, biljardia joista voi voittaa palkintoja vaikka lahjakortteja Seppälään, Turkin Chiliin tai Ässään.

Täällä katsotaan elokuvia ja kuunnellaan musiikkia.

Tarjolla on yleensä kahvia, mehua, leipää, keksejä, limsaa ja paljon muutakin.

Nuorisovintti on auki tiistaisin klo 15-20 ja perjantaisin 17-22. Me nuoret toivoisimme että vintti olisi auki useamminkin.

Koirakin täällä on joskus käynyt ja se saisi tulla toistekin. Toivottaisiin että täällä olisi myös tiistaisin kisoja ja muuta kivaa.

Olis myös kivaa jos pidettäisiin joskus jotain teemailtoja tai vastaavia esim. vaikka vintti olis joskus koko yön auki. Toivottais myös että pidettäis joskus yhteinen nuorisoilta lähipaikkakuntien kanssa.

Vintti on mukava paikka jossa voi olla ihan rennosti, valvojat ovat mukavia ja rentoja. Kavereitakin löytää helposti.

Nuoriso vintillä.....(jpnews.fi/JK)
PTV mansikkasumppa1

JÄTÄ KOMMENTTI