ALAVUDEN SEURAKUNTATALO TUPATEN TÄYNNÄ

0
Alavuden seurakuntatalon tilat täyttyivät, kun Osuuspankki järjesti puurojuhlan eläkeläisille. (Kuvat: Pentti Hautala)

Teksti ja kuvat: Pentti Hautala
Alavus

Alavutelaiset ja töysäläiset suuntasivat Alavuden seurakuntataloon niin sankoin joukoin, että pääsalin istuintilat täyttyivät. Lisäksi otettiin tuoleille lisätilaa ”portstuvankin” puolelta. Jos tarkkoja ollaan, niin eivät osallistujat rajoittuneet edellä mainittuihin paikkakuntiin. Jouluisesta yhdessäolosta oli saapuneet nauttimaan myös kuortanelaisia ja ähtäriläisiä sekä muutama Virroiltakin.

Jussi Ruuhela

Osallistujapaljouden sai aikaan Alavuden Seudun Osuuspankin eläkeläisille järjestämä PUUROJUHLA. Ja Alavuden seurakunnan emännät olivatkin onnistuneet kiitettävästi joulupuuron ja oikein wanhanajan sekahedelmäsopan valmistuksessa. Juhlan kruunasivat vielä joulutorttukahvit sekä lahjaksi saatu suklaalevy ja tulevan vuoden 2020 Almanakka-kalentikirjanen.

Osuuspankin toimitusjohtaja Jussi Ruuhela toivotti juhlaan saapuneet tervetulleiksi. Hän kiitteli kaikkia läsnäolijoita ja esitteli lyhyästi pankin tuloksellista toimintaa.

 

Liisa Heinämäki

1.12.2019 Alavuden kaupunginjohtana aloittanut Liisa Heinämäki, kertoi lyhyen historiikin itsestään ja avasi kuuntelijoille mennyttä toimintaansa ja virkauraansa. Toimintavuosia Heinämäelle on karttunut muun muassa Töysän kunnan palveluksessa, yliopiston opettajana, sekä Suomen valtion hallintotehtävissä ja ministeriöissä.
Heinämäen aiheena oli ”Tulevaisuuden Alavus”. Hän nostikin puheessaan esiin mukavasti Alavuden olemassa olevia olosuhteita toimia ja asua. Yrittäjyys ja palvelut ovat hänen mielestään erinomaisella tasolla, kaupungin asukaslukuun nähden.

-Alavudella on kaunis ja vaihtelevat luonto, joka osaltaan takaa hyvät sekä viihtyisät mahdollisuudet yrittää, elää ja harrastaa, kehaisee kaupunginjohtaja Heinämäki

Liisa Heinämäki muistutti myös siitä, että kaikki ei ole tietenkään ”ruusuilla tanssimista”. Haasteita on monia ja paljon tulevaiduussakin. Yhteen hiileen puhaltamalla ja yhdessä toimien pärjätään kaikissa tilanteissa, kuten aikaisemminkin.

Kirkkomännikön koulun opilaat näyttivät laulutaitojaan opettajansa Loviisa Mäkitalon johdolla ja säestyksellä. (Pentti Hautala)

Jouluisen tarvehdyksen tilaisuuteen toi myös Alavuden Kirkkomännikön koulun oppilaat, opettajansa Loviisa Mäkitalon johdolla. Tytöt ja pojat lauloivat komeasti joululauluja opettajansa säestyksellä.

Myöskin itse puurojuhlaan osallistujat saivat laulaa yhdessä monia jouluisia lauluja kanttori Paula Setälän vastatessa säestyksestä. Seurakunnan tervehdyksen toi puheessaan kappalainen Elina Mäki. Lämminhenkisen tilaisuuden päätössanat esitti pankinjohtaja Tero Kasanen.

Alavuden seurakuntatalon tilat täyttyivät, kun Osuuspankki järjesti puurojuhlan eläkeläisille. (Pentti Hautala)

 

JÄTÄ KOMMENTTI