Ankkuri-pesis tuli ulos ”kaapista”

0
Jaoston varapuheenjohtaja, lähitakavuosien kantava ex-ankkuripelaaja ja -valmentaja Erno Lassila loi rennolla tyylillään läsnäolijoihin vahvaa ankkurilaista "spiritiä" (JK/K-Media)
Sami Mikkolanaho kävi esitelmässään läpi omaa vaiherikasta pelaajauraansa kasvattajaseurassaan ja vähän välillä maailmallakin. Usko omaan itseen, tekemiseen ja palo lajia kohtaan ovat olleet miehen kannustimet matkalla valtakunnan eliittiin (Jukka Ketonen/K-Media)
Alajärven Ankkurit sai torstai-iltana oman yleisönsä kuuntelemaan seuran pesäpallojaoston ideoimaa ja tarjoamaa läpinäkyvyyttä. Tällä kertaa esittelyssä ei ollut seuran Superpesiksen edustusjoukkue valmentajineen. Seura halusi tuoda näkyville kaiken muun oleellisen toiminnan mitä paikalliseen pesäpallourheiluun on kytköksissä. Esille pyrittiin tuomaan ne monet tärkeät osaelementit ja kohtuullisen isoa organisaatioratasta liikkeellä pitävät voimat.

Tilaisuus järjestettiin keskustan Paavolan koululla lähes täydelle salille kuulijoita. Paikalla oli kokoontunut seuratyössä mukanaolevia, junioreita ja pelaajien vanhempia.

Ankkurien pesäpallojaoston peräsimessä on tällä hetkellä Ankkurien taitava ex-superpelaaja Taavi Kivipelto ( JK/K-Media)

Tilaisuuden avannut Ankkurien pesäpallojaoston puheenjohtaja Taavi Kivipelto kertoi ja selvitti seikkaperäisesti dataa hyväksi käyttäen mistä kaikessa seuran pesäpallon lajitoiminnassa on isossa kuvassa kysymys. Selvitetyksi tuli myös mitkä kaikki monet osaset liittyvät tähän kokonaiskuvaan ja pitävät sen toiminnassa. Kivipellon mukaan liki kaikki tieto on julkista. Seuralla ja jaostolla ei ole mitään salamyhkäistä tai jotain pientäkään ”vippaskonstia”. Kivipelto toimi myös illan puheenvuorojen jakajana.

Seuran toiminnanjohtaja Mika Peräkangas selvitti yleisseuran talouspuolta, jossa noin 650 000 euron budjetista suurimman rahan kerää ja käyttää seuran suurin laji, pesäpallo. Kaikilla jaostoilla on omat budjettinsa ja rahankäyttötapansa, jokainen tulee toimeen omillaan.

Anne-Mari Etula kertoi isosti ja avoimesti laajasta, monipuolisesta pesäpallojunioritoiminnasta. Junioripelaajien vanhemmat saivat ”rautaisannoksen”  selvitystä mistä junnutoiminnan ja pelaajakoulutuksen pyörittämiseen saadaan tuloja. Varoja ei tietenkään kerätä sijoituksiin, vaan kaikki hupenevat toiminnan moninaisiin peruskuluihin.

Jaoston tiedottajista Tommi Vainio kävi esittelemässä, tuoreinta uutta, internettiin seuralle perustettua faniklubi sivustoa ja sen toimintaa.

Mielenkiintoiset omaelämän kerronnalliset esitelmät pitivät, viime kaudella lopullisesti valtakunnan tähdistöön itsensä iskenyt edustusjoukkueen pelaaja Sami Mikkolanaho ja paljon Ankkuri-pesiksessä aikaansaanut juniorivalmennuspäällikkö Tero Tuomela.

Jaoston varapuheenjohtaja, lähitakavuosien kantava ex-ankkuripelaaja ja -valmentaja Erno Lassila loi rennolla tyylillään läsnäolijoihin vahvaa ankkurilaista "spiritiä" (JK/K-Media)

Tilaisuuden niputti ja summasi jaoston varapuheenjohtaja Erno Lassila, joka kertoi Ankkurien voivan tällä hetkellä monessa suhteessa hyvin Suomen pesiksen kartalla. Ja hyvä meno jatkuu ja kasvaa edelleen. Päätä ei pidä laittaa, eikä tarvitse laittaa pensaaseen. Väriä voi tunnusta reilusti ja iloisella mielellä. Ankkurilaiva on Lassilan mielestä kaikkien, vähintäänkin alajärveläisten, yhteinen yritys, jonka toiminnan kehittämiseen voi jokainen halukas osallistua.  Jaoston oman väen voimavarat ovat Lassilan mukaan vain rajalliset, ja välillä suuren yleisön ”tukitoimet” olisivat enemmän kuin paikallaan.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI