ASIAA! | Perhesurmat järkyttävät – Sisäministeriökin heräsi !

0
Sisäministeriö heräsi vihdoinkin aiheeseen, kun tarpeeksi monta surullista syvään murheeseen päättynyttä perhetragediaa ennätettiin kokea.

”Suomi voi pahoin!” otsikoiden alla on kirjoitettu jo pitkään monissa pienemmissä medioissa. Monen lapsiperheen tukalaan asemaan ei nykyisenkaltaisessa Suomessa ole osattu reagoida yhteiskunnan taholta tarpeeksi tehokkaasti. Peri suomalaisessa järjestelmässä pitää aina tapahtua se pahin, ennen kuin asioihin ryhdytään pikkuhiljaa kiinnittämään huomiota, ja tässäkin painotus sanalla pikkuhiljaa.

Näin laaja, etenkin lapsiperheisiin liityvä ”epidemia” koskettaa jo niin monia, että yhteiskunnan alan virkaatekevien on siihen puututtava tuntuvammalla ja syvällisemmällä otteella. Suomessa on monia tahoja, jotka voisivat paremmin perehtyä perheiden tämänhetkiseen hyvinvointiin ja arkiseen ”päiväkerrallaan”-kamppailuun. Eriarvoisuuden jatkuva kasvaminen ei liene se pienin ongelma, joskin sen vaikutukset lienevät yhteiskunnassa merkittävät. Hyvinvointivaltio on vain totaalisen ulkokultainen nimi tällä hetkellä Suomelle.

Viimeisen kolmen kuukauden sisällä on tapahtunut monta viattomiin lapsiin ja nuoriin henkilöihin kohdistunutta väkivallantekoa tai surmaa. Mikä tätä ”hyvinvointivaltiota” oikein vaivaa??

Sisäministeriö aikoo kerätä tiedot vuoden sisällä sattuneista perhesurmista, kertoo Yle verkkosivuillaan. Tarkoitus on selvittää, olisivatko viranomaiset pystyneet puuttumaan perheiden ongelmiin jo aiemmin.

Ministeriön sisäisen turvallisuuden sihteeristön päällikkö Tarja Mankkinen sanoo, että tapauksia on ollut vuoden sisällä niin paljon, että niihin on perehdyttävä tarkemmin.

-Selvitämme, miten se tieto voidaan kerätä ja millä tavalla esimerkiksi viranomaisten palveluverkko olisi voinut reagoida näihin tilanteisiin, Mankkinen sanoo Ylelle.

Vajaan vuoden aikana on sattunut jo kuusi perhesurmaa, kun 2003–2010 perhesurmia kirjattiin tilastoihin yhteensä vain yhdeksän!

Oheisessa linkissä muun muassa JPnewsin sivuilla 1,5 vuotta sitten julkaistu ns.”hälytysmerkki”- juttu.

Ottakaa kansalaiset kantaa aiheeseen… kaikilla on vastuu… myöskin uudella tulevalla presidentillämme !!


Tarjoamme foorumin vaapaalle asialliselle kansalaiskeskustelulle…sana on vapaa, olkaa hyvä !!
Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI