Asiakaslähtöisiä innovaatioita maatalouteen ja jatkojalostukseen

0

Alajärvellä tiistaina 4.10. pidettävä agrobiotalouden työpaja tarjoaa mahdollisuuden tuottaa ja osallistua käyttäjälähtöisten innovaatioiden pohtimiseen ja tuottamiseen. Tilaisuudessa lähdetään liikkeelle alkutuottajien ja jatkojalostajien ongelmista ja haasteita sekä edetään kohti mahdollisia ratkaisuvaihtoehtoja ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Lisäksi tilaisuus antaa mahdollisuuden verkostoitua alueen toimijoiden kanssa.

Tilaisuuden avaa AB Seinäjoki – hankkeen projektipäällikkö Ari Sivula Seinäjoen ammattikorkeakoulusta kertomalla mikä oikeastaan on AB Seinäjoki ja miksi innovaatiot ovat tärkeässä roolissa nykypäivän agrobiotaloudessa. Into Seinäjoen asiantuntija Päivi Alaniska kertoo tarkemmin sitä mitä palveluita AB Seinäjoki voi tarjota alkutuottajille. Helsingin yliopiston tutkijatohtori Aapo Jumppanen puolestaan valottaa alkutuotannon tutkimustuloksia.

Katsauksen alueen ajankohtaisiin asioihin tuo Järvi-Pohjanmaan maaseututoimen maaseutujohtaja Jukka Kuoppala.

Alueella selvitetään parhaillaan mm. suurten biotuotealan investointien tuomia uusia liiketoimintamahdollisuuksia Järviseudun alueelle. Lisäksi alueemme on mukana kansainvälisessä kiertotaloushankkeessa (CESME), jossa levitetään kiertotalouden hyviä käytäntöjä alueen pk-yrityksille sekä tehdään toimintasuunnitelma niiden käytäntöönviemiseksi. Puheenvuorojen jälkeen jatketaan työpajalla, jossa etsitään yhdessä alueen tarpeita, haasteita ja innovaatioita.

Tilaisuus pidetään 4.10. klo 12-15 Punaisen Tuvan Viinitilalla.

Maksuton tilaisuus on tarkoitettu maataloustuottajille ja maatalouden jatkojalostuksesta kiinnostuneille sekä kaikille asiasta kiinnostuneille. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä AB Seinäjoki ja Hoiskontie 25 –kehittämiskeskuksen verkosto.

Tule rohkeasti mukaan!


Lisätiedot ja ilmoittautumiset maakuntakorkeakouluun Marjo Vistiaholle marjo.vistiaho@seamk.fi tai puh. 040 830 2127 tai www.jpyp.fi

Hoiskontie 25 –kehittämis- ja innovaatiokeskus on seudullinen asiantuntija-, rahoitus-, koulutus- ja kehittämistoimijoiden verkosto, joka tuo yhdessä elinvoimaan alueelle.

Etelä-Pohjanmaan maakuntakorkeakoulu on Seinäjoen ammattikorkeakoulun maakunnallista toimintaa. Sen tarkoituksena on omalta osaltaan edistää alueiden osaamista ja varmistaa siten maakunnan kehittyminen. Järviseudulla maakuntakorkeakoulu toimii osana Hoiskontie 25 -kehittämiskeskusta.

 

JÄTÄ KOMMENTTI