AVOIMIEN OVIEN SUOMI | Varkaiden paratiisi

0
Nämä kelpaa varkaille! Mitä isompi sitä parempi, mutta kaikki käy. (Arkistokuva: poliisi)
Nämä kelpaa varkaille! Mitä isompi sitä parempi, mutta kaikki käy. (kuva:poliisi)
Tässä yhdessä pienessä esimerkissämme kerrotaan, että Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on tehostanut ulkomailta tulevan rikollisuuden torjuntaa. Poliisin mukaan rikosten tekeminen on muuttunut entistäkin ammattimaisemmaksi. Rikoksilla aiheutetaan yrityksille ja henkilöille sekä vakuutusyhtiöille entistä suurempia vahinkoja.

Taas se alkaa ? Oikeammin se on jo täysipäiväistä ja ympärivuotista, yhä enemmin ammattimaista, kuin amatöörimäistä yksittäistapauspuuhastelua. Saamme kokea lähes päivittäin (öittäin), kuinka ovela varas ja toisen omaisuutta rosvoava pohjasakka voi olla.

Entistä arvokkaammat perämoottorit päätyvät rikosten kohteiksi.

Rikosten selvittämisessä Länsi-Uudenmaan poliisilaitos ja Itä-Uudenmaan poliisilaitos toteuttivat yhteisoperaation Helsingin ja Keravan alueella 4.2.2015. Operaation tuloksena poliisi otti kiinni Keravalla teollisuusalueella pakettiautolla liikkuneet kolme virolaismiestä . Kiinnioton yhteydessä takavarikkoon saatiin 12 anastetuksi epäiltyä perämoottoria ja moottorin osia.

Poliisin haltuun saatiin tammikuun lopussa 2015 Siuntiossa veneliikkeestä anastettu uusi 90 hevosvoiman perämoottori, jonka arvo on yli 11 000 euroa.

Epäiltyjä esitettiin vangittavaksi Espoon käräjäoikeudessa tänään perjantaina(6.2.). Rikosnimike on esitutkinnan tässä vaiheessa törkeä kätkemisrikos, jossa anastetuksi epäillyn omaisuuden arvo on useita kymmeniä tuhansia euroja. Moottorien alkurikoksien ja anastuspaikkojen selvitteleminen on kesken.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos selvittää samalla Inkoon Bärösundissa lokakuussa 2014 tapahtunutta perämoottoreihin kohdistunutta törkeää varkautta. Rikosyönä poliisipartio oli havainnut epäilyttävän auton ajamassa Inkoossa. Poliisin aikoessa tarkastaa auton, autosta pakeni 2 – 3 miestä juosten paikalta. Autosta löytyi Barösundista anastetut perämoottorit.

Rikoksen analyysiä on tehty Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen ja Suomenlahden Merivartioston yhteistyössä. Pääkaupunkiseudun poliisilaitokset tekevät tiivistä yhteistyötä ulkomailta tulevan rikollisuuden torjunnassa.

……………………

Perämoottoreita varastetaan tilaisuuden salliessa systemaattisesti myös kaikilta sisä-Suomen isoilta ja pieniltä järviltä ja pitkin Pohjanlahden rannikkoa aina Hangosta Kemiin saakka. ”Sinisilmäisten” suomalaisten kannattaisikin jo pikaisesti muuttaa käsitystään Euroopan muuttumisesta.

Huomiotavaa on, että perämoottorit ja veneet ovat vain yksi artikkeli siitä tavaran kirjosta, jota varkaat rahtaavat ilman tunnon tuskaa Suomesta ulkomaille.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI