…EIKÖ OO VALTAVAA..!

0
Kun kaikki soittaa samaa nuottia

Ääninäyte Kaustiselta – yhteissoittoa !

Sanoisi Esko Reinonpoika tästä, kun Kaustinen, siis KAUSTINEN folk music FESTIVAL täyttää viisikymmentä vuotta!

Tony Wallius Helsingistä soitti muiden mukana klarinettiä

 

 

Kolme viulua

Heti alkuun yleisön tiistaina otti haltuun Trolska Polska, tanskalais-ruotsalainen energinen Martin Seebergin luomus. Iholla-sali täyttyi nopeasti ja nopeaa oli tempokin. Harvemmin on kansanmusiikin yhteydessä saatu yleisö mukaan vastaavalla tavalla. Nämä peikot ne vasta osasivatkin!

Ääninäyte Kaustiselta – Trolska Polska !

Trolska Polska

 

Duo Vissiin Vireessä

Duo Vissiin Vireessä kostuu kahdesta musiikin opiskelijasta Anna Haaraojasta ja Pihla Perämäestä, molemmat nykyään Kokkolasta. Duo tekee kahdella viululla ja viululla ja kitaralla hauskaa musiikkia. Etenkin Anna Haarajoen lauluääni ja osaamisen taso on jo valmista vaikka äänitteisiin.

Ääninäyte Kaustiselta – Duo Vissiin Vireessä !

Vaikka oli vasta keskiviikko oli festivaalialue täynnä musiikkia, mitäpä se onkaan sitten viikonloppuna kun ns. ”huiput” tulevat paikalle.

Alueella löytyi alueemme yhtyeitä, muun muassa Alavudelta, sekä Eläkeliiton yhdistysten toimittamia metrin pituisia aidanpätkiä, josta edukseen esittäytyi Soinin tervetynnyriaita.

Alavus esiintyy
Hienoa Soini!

Kansantaiteenkeskuksen edessä oli myös erikoinen Iso Luuta taideteos.

Isot luudat

Festivaaleilla on myös nähtävillä ja kuultavilla tulevaisuuden kansanmusiikin jatkajia. Yhtenä tulevaisuuden soittajista esiintyi yhtye Miukeli, joka hurmaavalla esiintymisellään pysähdytti ohikulkijat.

Miukeli

Yhden päivän aikana jäi vielä paljon näkemättä ja kuulematta, kaikkien esiintyjien nimiä ei ollut tiedossa, kuulostipahan ainakin soitto tutulta.

Onko se Reino, Reinoko se siinä?
Ranskalaista!

Minkälainen onkaan sitten tulossa oleva viikonloppu? On Bill Hota & Pulvers, Kruunu-Marjaanan salat, Pelimannit Taalainmaalta, Marit ja Mikot, Hootenanny Trio ja Pihasoittajat. Melkoista 50-vuotisjuhlaa, tarjoaa Kaustinen 2017!

 

 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI