ELOKUVA | Eerik Kantokoski: ”Hermoni ovat nykyään kumia” — Loukasmäen Taistelun mutkainen matka ensi-iltaan

3
"Reipakan Jaakon" maisemissa Alajärven Pyhävuorella.

Elokuvatuottaja,-käsikirjoittaja, -ohjaaja ja -näyttelijä Eerik Kantokoski on huojentunut mies. Hänen enemmän kuin neljä vuotta kestänyt paininsa on viimeinkin päättynyt selätykseen. Ensimmäinen täyspitkä pohjalainen kung fu -elokuva Loukasmäen Taistelu tuli ensi-iltaan Seinäjoen BioRexissä 25.1.2019. Elokuvaa on kuvattu ympäri maakuntaa kahden vuoden ajan Seinäjoella, Ilmajoella, Lapualla, Soinissa, Alajärvellä, Kauhajoella ja Kortesjärvellä ja mukana on ollut yli 100 maakunnan alan ammattilaista ja innokasta harrastajaa.

Alajärvellä elokuvan kuvaukset ovat tapahtuneet Pyhävuorella, Pinniäisen Pirtissä Lehtimäen Länsikylällä, Saukonkylässä Kantokosken omissa metsissä ja Keijo Andstenin laavulla.

(vas.) Ohjaaja ja pääosan näyttelijä Eerik Kantokoski, sekä elokuvan tähdittäjä, power-metal musiikistaan tunnettu pohjalaisartisti Antti Railio.

Täyspitkän elokuvan tekninen toteutus ja sen saaminen elokuvateattereihin ajoissa ja parhaassa mahdollisessa esityskunnossaan on oma Jaakobinpaininsa, jossa pienikin virhe yleensä kostautuu näkyvästi. Onneksi Eerik Kantokoskella on ollut monta vuotta aikaa kokeilla ja tehdä virheitä.

— Parempaa koulua elokuvantekemiseen en olisi voinut käydä. Hermoni on nykyään tehty kumista, vitsailee Eerik.

Elokuva onkin kerännyt poikkeuksellisen määrän kysyntää Alajärvellä ja on nähtävissä yleisön pyynnöstä vielä kerran Alareksissä sunnuntaina (17.2.).

Taistelu- ja massakohtauksia kuvattiin myös Soinin maisemissa

Millainen on pohjalainen kung fu -elokuva?

Neljä vuotta sitten Eerik Kantokoski päätti lähteä selvittämään tuota asiaa.
Näin syntyi Loukasmäen Taistelu -elokuva, joka on ensimmäinen täyspitkä pohjalainen kamppailuelokuva.
Elokuva on Alajärvellä syntyneen, ohjaajana, käsikirjoittajana, tuottajana ja pääosan esittäjänä toimineen Eerik Kantokosken ensimmäinen kokoillan elokuva. Kantokoski on neljän vuoden aikana peräänantamattomasti vienyt eteenpäin visiotaan pohjalaisesta kung fu -maailmasta. Elokuvaa on kuvattu ympäri maakuntaa  Miehen haaveena on ollut, että eräänä päivänä hän voisi tuoda yleisön nähtäville henkilökohtaisen näkemyksensä siitä, millainen on pohjalaisen kung fu -soturin tarina.
Juho palaa kotikyläänsä monen vuoden jälkeen. Heti saavuttuaan hän kuulee, että hänen veljensä on surmattu. Syyllisyyden taakka harteillaan Juho lähtee etsimään veljensä tappajaa, valmiina kostamaan. Kohtalo puuttuu kuitenkin peliin. Juhon täytyy koota itsensä ja nousta lähes mahdottomasta tilanteesta todelliseksi sankariksi, jota hänen kotikylänsä tarvitsee.
Taistelu Loukasmäen herruudesta alkaa.

Lajityyppi: Toiminta, Fantasia, Suomi

Ohjaaja : Eerik Kantokoski

Pääosissa: Eerik Kantokoski, Ville Orttenvuori, Timo Kankainen, Annastiina Toppari.

Ikäraja: K12

Ensi-ilta: 25.1.2019

Kesto: 1 t 40 min.

 

3 KOMMENTTIA

  1. Kiitos vaan oikein paljon Eerik Kantokoskelle kommentista. Tarkoitin lähinnä sellaisia filmejä, joihin saadaan huippuluokan näyttelijät sekä rahoitus turvattua mahdollisimman pitkään jo ennakkoon. Silloin on aina helpompi lähteä pyytämään pankilta tarvittaessa lainaa. Nyt käytännössä Elokuvasäätiö vastaa Suomessa rahoituksesta ja avustukset ovat pieniä siltä suunnalta. Erinomainen ja mielenkiintoinen juonikuvio on tärkeä asia filmin menestyksen kannalta. En pidä sitä mitenkään poissuljettuna, että Cannesin elokuvajuhlilla tavataan. Pitää rakentaa suhteita sekä näyttelijöihin että myös kansainvälisiin tuotantoyhtiöihin. Erityisesti tanskalaiset rikoselokuvat ovat suosiittuja nykyään, kuten Silta, jonka tapahtumat jopa konkretisotuivat myöhemmin, vaikka se ei ollutkaan paiikallisen filmimogulin tarkoitus. Jälkimarkkinointi on tärkeä asia hoitaa asianmukaisella tavalla loppuun asti.

  2. Joo kannatan kyllä tuota ideaa. Alajärvellä olisi paljon hienoja luonnonmaisemia ja tilaa ja rauhaa kuvata elokuvia. Hoiskon teollisuusalueelle kun pistää pystyyn kunnon greenscreen-hallin, niin voidaan kuvata vaikka minkälaisia scifi-avaruusoopperoita :). Jos on innostusta niin kyllä minä voin tulla vetämään vaikka viikonloppukursseja elokuvantekemisestä.

  3. Juuri tälläisiä suuriin tunne-elämän sfääreihin kumpuavia elokuvia Alajärvi tarvitsee. Tulevaisuus näyttää, saadaanko tästä peräti aivan uusi teollisuudenhaara Alajärvelle. Televisiossa näytetään nykyään aivan liian paljon uusintoja menneiltä vuosikymmeniltä. Rohkenen esittää, että Alajärvellä pidettäisiin elokuvakäsikirjoituksen kurssi. Ideoita varmasti riittää alueella. Kuka on seuraava Renny Harlin alueella?

JÄTÄ KOMMENTTI