ENNNAKKOTIETO | Alajärvi 150 vuotta -juhlaviikko järjestetään 24.–30.9.2018 – Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen vierailee

0
Pohjanmaan Kolilta, Alajärven Pyhävuorelta aukeavat upeat näkymät Lappajärvelle (Foto : Jukka Ketonen)

Alajärvi 150 vuotta -juhlaviikko

Alajärvi 150 vuotta -juhlaviikko järjestetään 24.–30.9.2018. Viikon jokaisena päivänä järjestetään ohjelmaa koko perheelle. Tarjolla on kulttuuria ja vapaa-aikaan liittyviä tapahtumia. Juhlaviikolla esim. uimahallin kaikki toiminta on ilmaista.

Juhlaviikko huipentuu kutsuvierastapahtumaan lauantaina 29.9.2018, jolloin kaupunki saa vieraakseen kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen. Tapahtuma järjestetään Jamin Kurejoen toimipisteessä.

Alajärven kaupunki haastaa paikalliset yritykset ja yhteisöt osallistumaan Alajärvi 150 vuotta -juhlaviikolle. Osallistuminen voi olla esim. tarjouksia, somistusta ”Alajärvi 150 vuotta -henkeen” tai erilaisia ohjelmia.

Juhlaviikosta tiedotetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

Alajärvi-kirja

Alajärvi täyttää 150 vuotta kuluvana vuonna. Juhlavuoden kunniaksi halusimme julkaista kuvakirjan kaupungistamme. Kirja ei ole historiikki, vaan kuvaus tämän päivän Alajärvestä ja kaupungin elämästä.

Kirjaan on pyritty saamaan kuvia Alajärven tärkeimmistä tapahtumista, rakennuksista ja paikoista. Aalto-keskuksen rakennukset ja Nelimarkka-museo ovat itseoikeutetusti mukana. Lisäksi halusimme ottaa kirjaan mukaan myös vähemmän tunnettuja kohteita, joita edes paikalliset eivät välttämättä pidä mielenkiintoisina paikkoina. Kiinnostavia kuvauskohteita olisi toki ollut paljon enemmänkin, mutta valitettavasti kaikki kohteet eivät mahtuneet mukaan kirjaan.

Kirjassa on hyvin laajalti huomioitu kaupungin elinkeinoelämää ja yhteisöjen toimintaa. Kirja tuo esille luonnonkauniin ja mahdollisuuksien Alajärven.

JÄTÄ KOMMENTTI