Erä- ja Luontomessut Soinissa kiinnostaa ympäri Suomea

0

Luonto- ja erämessuviikonloppuna puukkomestareita, konekarhu ja stand upia. Vapun jälkeinen viikonloppu herättää niin ihmiset kuin koirat luonto- ja erä-henkeen. Lauantaina 4.5. järjestettävien Soinin Luonto- ja erämessut ovat täyttymässä ohjelmalla ja osastoilla metsästyksestä kalastukseen, retkeilyyn ja muihin luontoharrastuksiin.

’Messujen ympärille rakentuva viikonlopun kokonaisuus tarjoaa tapahtumia, aktiviteetteja ja viihdettä. Olemme käynnistäneet kansalliselle yleisölle suunnatun markkinoinnin. Tavoitteena on saada messuille 3000 kävijää ja samalla vieraille koko kylän kattava paketti palveluita. Messutietoa päivitetään osoitteesta soininluontojaera.fi,” kertoo kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Peltsin johdolla messuelämyksiin ja pyöräreiteille

Lauantaina messuosastot avautuvat klo 10 Mikko ”Peltsi” Peltolan johdolla. Monipuoliset osastot tarjoavat sisältöä niin metsästyksestä, kalastuksesta, retkeilystä kuin muista luontoharrastuksista kiinnostuneille. Tiedossa on eräaiheista tietoa ja käsityömestareiden näytöksiä, kuten Iisakki Järvenpään ja ML Custom Knivesin puukko-osaamista, Lehon pajan eläinten täytön perinnettä, hirsiveistoa ja sepän töitä. Sisäalueen ytimessä on vuoden SAKO-kauppias Ahti Huvila Oy yhteistyökumppaneineen ja lähes aitoja metsästystilanteita pääsee kokemaan myös itse simulaattoriammunnan avulla.
Messuilla voi myös tehdä geokätkön, kokeilla fatbikea, kuulla Peltsin erätarinoita tai seurata metsästyskoiranäytöksiä ja Sedun arboristien puunhoitotaitoa ilmassa. Nuorille on tarjolla eräpolku, tivoli ja lapsiparkki. Luontomatkailuun tutustuttavat muun muassa Metsähallituksen Eräluvat.fi ja Visit Ähtäri. Lisäksi koirille on tarjolla ilman ajanvarausta testejä, kuten Konekarhu Jokke ja konesusi sekä hirvi, Soinin urheilukentällä.
Peltsi puolestaan johdattaa klo 15 alkaen Soinin Sisun keskusta–Arpaisten maastopyöräreittiesittelyyn, jonka 7, 19 tai 28 kilometrin polut ylittävät muun muassa upeita harjuja ja aapasuon. Maastoon pääsee omalla pyörällä tai messupaikalta Fillariliike Cyclin vuokrapyörillä. Toivomme kuitenkin ilmoittautumisia.

Konekarhu Jokke

Pekkarinen pohtimassa tulevaisuuden eräharrastuksia

Messuosastot sulkeutuvat klo 15, jolloin käynnistyy Tulevaisuuden eräharrastus -seminaari. Seminaarin avaa eurovaaliehdokas Mauri Pekkarinen.
”Aihetta jatkavat pitkän perinteen Iisakki Järvenpää Oy ja asiantuntijoiden paneelikeskustelu, joka luo katsauksia nykyisen kehityksen, kuten digitalisaation, vaikutuksiin harrastuksen muuttumisen vaikutuksiin harrastusten tulevaisuuteen,” jatkaa Viitasari.
Lauantain kruunaa kovan luokan stand up -ilta, missä tv:stä tutut ammattilaiset Jussi Simola ja Arimo Mustonen tiputtavat huumoria reippaalla otteella. Esitys alkaa klo 21.30 Soinin Yhteistalolla. Ryhmät voivat varata myös muita illanviettomahdollisuuksia saunomisineen ja ruokailuineen sähköpostilla messut@jpyp.fi.
Sunnuntaina 5.5. pääsee tutustumaan soinilaiseen luontoon Retkeilypäivässä, jossa eri reitit tarjoavat virkistäytymistä perheille ja kaiken ikäisille Kaihiharjun keskipisteen ympärille. Messut ovat osa Järvi-Pohjanmaan Yrityspalveluiden Asumista ja hyvinvointia -messusarjaa. Osaston voi varata osoitteessa www.jpyp.fi.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI