Etelä-Pohjanmaalla rakennetaan keskustelevaa yhteiskuntaa pureutumalla paikallisiin kysymyksiin

0

Miltä tuntuisi istua kahvipöytään tuntemattomien kanssa ja kehittää ideoita hyvään tulevaisuuteen? Suomen askeleet -kansalaiskeskustelusarjassa pohditaan yli 30 paikkakunnalla millaista on hyvä elämä, miten eriarvoisuutta tasataan ja kuinka rakennetaan siltoja eri ihmisryhmien välille. Keskustelu etenee valtakunnallisista kysymyksistä paikallisten asioiden ratkaisemiseen.

 

Etelä-Pohjanmaalla keskustelutapahtumia järjestetään seuraavasti:
14.helmi    18-21    Kurikka    Kurikan kansalaisopisto    
15.helmi    18-21    Lapua    Lapuan kansalaisopisto
16.helmi    18-21    Kauhava    Järvilakeuden kansalaisopisto
18.helmi    12-15    Vaasa    Vaasan työväenopisto
21.helmi    18-21    Alajärvi    Järvi-Pohjanmaan kansalaisopisto

Kansalaiskeskusteluun haetaan aivan tavallisia ihmisiä kaikilta elämänaloilta. Ilmoittautua voi osoitteessa 100askelta.fi/suomen-askeleet tai opiston verkkosivuilla. Keskustelijoita on ilmoittautunut mukaan innokkaasti, mutta tilaa on vielä.

Suomen askeleet -kansalaiskeskustelussa ennakkoon ilmoittautunut joukko eri taustaisia ihmisiä keskustelee Suomen tulevaisuuteen liittyvästä kysymyksestä ja suunnittelee ratkaisunsa tuleville sukupolville. Pöytäkunnittain puhutaan hyvästä elämästä tulevaisuuden Suomessa yhteiskunnallisten muutosten keskellä. Menetelmänä toimii World Cafe-pöytäkeskustelu.
Keskustelun teemoihin johdattelee asiantuntijoiden alustus ajankohtaisista ilmiöistä. Paikalla alustamassa myös maakuntajohtaja Asko Peltola Lapualla, Kauhavalla ja Alajärvellä sekä kehittämissuunnittelija Marjo Hannu-Jama Vaasassa.
Valtakunnallisista kansalaiskeskusteluista syntyneet ideat toimivat pohjana hankkeen etenemiselle. Ne julkaistaan keväällä verkossa kaikkien arvioitaviksi, luovutetaan poliittisille päätöksentekijöille ja esitellään Porin SuomiAreenalla. Sen jälkeen ne jalostuvat paikallisten nuorisovaltuustojen käsissä uuteen muotoon.
Hanketta koordinoi sivistysjärjestö Kansanvalistusseura, ja sen toteuttamisessa on mukana useita kansalaisjärjestöjä ja -opistoja lähes kaikista maakunnista sekä ulkomailta. Keskustelusarja on osa 100 askelta Suomen tulevaisuuteen -hanketta, joka on mukana Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -ohjelmassa.

JÄTÄ KOMMENTTI