Etelä-Pohjanmaan ja Keski Suomen työllisyyskatsaus – lokakuu 2019

0

Työttömyys kääntyi uudelleen laskuun Keski-Suomessa. Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa muissa seutukunnissa paitsi Kuusiokunnissa. 

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun lopussa 5474 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä laski 251 henkilöllä, eli 3,8 prosentilla. Koko maassa työttömien määrä laski samalla ajanjaksolla 2,3 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 6,4 prosenttia. Lukema oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin Pohjanmaan (5,7 %) jälkeen. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 8,6 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrät jatkoivat laskuaan lähes kaikilla ELY-alueilla. Suhteellisesti eniten laskua oli Kainuussa, Varsinais-Suomessa ja Lapissa. Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi muista alueista poiketen.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa muissa seutukunnissa paitsi Kuusiokunnissa. Alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä, Vimpelissä ja Isojoella.

KATSO TÄSTÄ LINKISTÄ ETELÄ-POHJANMAAN TYÖLLISYYSKATSAUS

Työttömyys uudelleen laskuun Keski-Suomessa

Keski-Suomessa oli lokakuun lopussa yhteensä 13 207 työtöntä työnhakijaa. Se on 58 (-0,4 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin ja 317 henkilöä vähemmän kuin kuukausi sitten. Työttömien työnhakijoiden osuus maakunnan työvoimasta on tällä hetkellä 10,4 prosenttia.

Lokakuun nostoja:

  • Kokonaistyöttömyys laski aavistuksen vuoden takaisesta.
  • Keski-Suomi otti hieman muuta maata kiinni.
  • Työttömyyden lasku oli naisten varassa.
  • Uusia avoimeksi ilmoitettuja työpaikkoja oli yhä enemmän kuin vuosi sitten.
  • Syyskuussa 15 kuntaa saavutti alle kymmenen prosentin työttömyyden, kärkipaikan otti Muurame, jossa työttömyysprosentti oli 6,1.

Lokakuun lopussa yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä oli 3 506, mikä on 62 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Pitkäaikaistyöttömistä yli kaksi vuotta yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli 1 496, mikä on 147 vähemmän kuin vuosi sitten.

Keski-Suomessa pitkäaikaistyöttömiä kaikista työttömistä työnhakijoista oli 26,5 % ja koko maassa 27,3 %. Alueittaiset pitkäaikaistyöttömien määrät löytyvät koko maan taulukosta.

Uusia avoimia paikkoja oli lokakuun aikana 2 340, mikä on 177 enemmän kuin edellisen vuoden lokakuussa. Kaikkiaan lokakuussa oli avoinna 4 493 työpaikkaa, mikä on 411 enemmän kuin vuosi sitten. Työpaikoista täytettiin lokakuun aikana 390, joista 184 täyttyi työ- ja elinkeinotoimiston hakijalla.

KATSO TÄSTÄ LINKISTÄ KESKI-SUOMEN TYÖLLISYYSKATSAUS


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI