Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen työllisyyskatsaus maaliskuu 2017

0

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni selvästi.

ETELÄ-POHJANMAA

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli maaliskuun lopussa 8 292 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaisesta tilanteesta määrä laski 1345 henkilöllä, eli 14 prosentilla.

Alueittain tarkasteltuna, Kainuussa (-17,3 %), Pirkanmaalla (-15,6  %) ja Etelä-Pohjanmaalla (-14  %), muutos myönteiseen suuntaan oli suhteellisesti merkittävintä. Koko maassa työttömien määrä laski samalla ajanjaksolla 9,6 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusalueen työvoimasta oli 9,5 prosenttia. Manner-Suomessa ainoastaan Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli alhaisempi. Koko maassa vastaava osuus oli 12,1 prosenttia.

Etelä-Pohjanmaan alueen työllisyyskatsaus:

KATSO TÄSTÄ J-PNEWSIN LINKISTÄ

KESKI-SUOMI

Työttömiä miltei 3000 vähemmän kuin vuosi sitten

Keski-Suomessa oli maaliskuun lopussa yhteensä 18 606 työtöntä työnhakijaa. Se on 2 890 (-13,4 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on tällä hetkellä 14,6 prosenttia.

Nostoja maaliskuun tilanteesta:

  • Työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrä jatkoi laskuaan vuoden takaiseen verrattuna.
  • Nyt myös Joutsan seutukunta pääsi muiden Keski-Suomen seutukuntien ohella työttömyydessä lasku-uralle.
  • Muuramessa päästiin jo alle kymmenen prosentin.
  • Työllistettyjen määrä kasvoi viime vuoden maaliskuuhun verrattuna, suuntaus edelleen yksityiselle sektorille ja kuntiin.
  • Pitkäaikaistyöttömien määrä pieneni vuoden takaiseen verrattuna.

Työttömyys seutukunnittain ja kunnittain

Keski-Suomen alueen seutukunnissa työttömien työnhakijoiden määrä väheni viime vuoden maaliskuuhun verrattuna kaikissa seutukunnissa. Nyt siis myös Joutsan seutukunta pääsi työttömyydessä lasku-uralle. Suhteellisesti eniten työttömyys aleni Keuruun seutukunnassa (-18,6 %).

Työttömien työnhakijoiden määrä laski kaikissa muissa kunnissa paitsi Kinnulassa edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta. Suhteellisesti eniten laskua oli Viitasaarella, peräti 23,5 %. Suhteellisesti eniten työttömiä työnhakijoita oli Kinnulassa (20,0 %) ja Saarijärvellä (19,5 %) sekä vähiten Muuramessa (9,7 %) ja Laukaassa (11,5 %).

Keski-Suomen alueen työllisyyskatsaus:

KATSO TÄSTÄ J-PNEWSIN LINKISTÄ

 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI