Fi-verkkotunnukset entistä turvallisempia – palvelu uudistettu

0
Fi-verkkotunnuksia haetaan vuosittain noin 50 000. Fi-verkkotunnuksia on tällä hetkellä voimassa yli 270 000 ja määrän uskotaan kasvavan voimakkaasti myös tulevina vuosina. Viestintävirasto on ottanut 19.9.2011 käyttöön uusitun fi-verkkotunnuspalvelun, jonka myötä tietoturvallisuus paranee entisestään.

Fi-verkkotunnuspalvelussa entistä parempia ominaisuuksia

Uudistetussa fi-verkkotunnuspalvelussa voi hakea, uusia, maksaa ja irtisanoa fi-verkkotunnuksia entistä käyttäjäystävällisemmin. Järjestelmä ottaa muutenkin paremmin huomioon nykypäivän vaatimukset sähköiselle asioinnille.

Uudistuksen yhteydessä palveluun on lisätty tietoa verkkotunnuksista eri käyttäjäryhmille, kuten yrityksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille. Palvelusta löytää vastaukset muun muassa kysymyksiin, kuka voi hakea fi-verkkotunnusta, mitä saa rekisteröidä verkkotunnukseksi, mihin verkkotunnuksia käytetään ja miten niitä haetaan. Lisäksi apua löytyy verkkotunnuksen siirtämiseen, uusimiseen ja irtisanomiseen liittyvistä asioista sekä laaja tietopaketti tilanteeseen, jossa tarvitaan neuvoja verkkotunnuksen peruutusvaatimusta varten.

Palvelussa on oma osionsa palveluntarjoajille, joille voi valtuuttaa verkkotunnuksen hakemisen ja jotka voivat auttaa verkkotunnuksen hakijoita nimipalvelimiin, palvelintilaan ja sähköpostipalvelimiin liittyvissä asioissa.

Fi-verkkotunnus on entistä turvallisempi

Uudistetussa fi-verkkotunnuspalvelussa on otettu käyttöön nimipalvelun tietoturvalaajennus DNSSec (Domain Name System Security Extensions), joka parantaa nimipalvelun tietoturvaa entisestään. DNSSec takaa tietojen eheyden ja alkuperän, sillä se varmistaa, että nimipalvelukyselyihin saadut vastaukset tulevat oikealta lähettäjältä eikä vastaustietoja ole muokattu.

Fi-verkkotunnuspalvelussa on myös täysi IPv6-tuki, mikä on tärkeää, sillä IPv6-yhteyksien uskotaan lisääntyvän voimakkaasti tulevaisuudessa vapaiden IPv4-osoitteiden loppuessa. IP (Internet Protocol) on ns. verkkotason protokolla, jonka ansiosta internetiin kytkeytyneet laitteet voivat kommunikoida keskenään.

Fi-verkkotunnuspalvelu on osoitteessa www.domain.fi

Terveyssovellus-22

JÄTÄ KOMMENTTI