Haastattelusarja – Soinilaisia yrityksiä – soinilaislähtöisiä yrittäjiä (osa 1)

0

Perustava Oy on orimattilalainen betoniperustuksia valmistava yritys. Konserniin tytäryhtiöinä kuuluvat myös Hämeenlinnan Lammilla toimiva betonielementtitehdas Perustava Elementti Oy sekä Oulusta käsin operoiva Suomen Taloperustus Oy.

Perustava Oy on Suomen suurin lähinnä paikalla valettavien betoniperustusten suunnitteluun ja urakointiin erikoistunut rakennusalan yritys. Konsernin työntekijämäärä on 230 henkeä ja liikevaihto 42 miljoonaa euroa.

Mikä on Perustava Oy?

Perustava Oy:n pääomistajia ovat soinilaislähtöiset veljekset Markku ja Jussi Nenonen sekä Lauri Paaso-Rantala, joka on kotoisin Hollolasta. Yrittäjät saivat Valtakunnallisen Vuoden Nuori yrittäjä -palkinnon vuonna 2011.

Miten kaikki alkoi ?

Alku yrityksen perustamiseen lähti sekä ideasta että käytännön kummastelusta, etteikö asioita voisi toteuttaa helpommin. Kyseessä oli tuolloin Markun oman omakotitalon perustusten teko.

Omakodin lopputulos

Tämä ajatus johti huimaan päätökseen, me voimme tämän toteuttaa! Ideasta menestykseen. Edellä kuvattu yrityksen kasvu sai siivet, kun muillakin rakentajilla oli samanlaisia tarpeita.

Miten kasvu saatiin aikaan?

Kasvun mahdollistajia ovat sittemmin olleet asiakkaiden kuuntelemisen taito, innovatiivisuus, jatkuva tuotekehitys, tuoteperheen laajentaminen sekä digitaalisten mahdollisuuksien hyödyntäminen.

Tärkeässä roolissa on ollut selkeä konsepti, oikeiden henkilöiden rekrytointi ja ennakkoluulottomuus.

Optimoitu rakennesuunnittelu, nopeus, ekologisuus ja edullisuus ovat Perustava Oy:n selkeitä valtteja rakentajalle. Kaikki tämä on tuonut yritykselle menestystä.

Tiimityö
Miten tästä jatketaan?

Perustava suunnittelee ja toteuttaa vuosittain yhteensä noin 3000 perustusta ympäri Suomea. Joukossa on yhtä lailla pieniä autotallien sokkeleita kuin isoja rakennuskohteita kuten esimerkiksi perustukset  Seinäjoen Ideaparkin kauppakeskukseen.

Päiväkodit
Perustava – osaamista

 


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI