Hae taistelusukeltajaksi Merivoimiin 14.9. mennessä

1
Kuva: www.mil.fi
Kuva: www.mil.fi
Kuva: www.mil.fi

Taistelusukeltajalinjalla koulutetaan erikoissotilaita vaativiin tiedustelu-, taistelu- ja tuhoamistehtäviin rannikkomme kaikissa olosuhteissa. Sukeltaminen on taistelusukeltajalle siirtymismenetelmä jolla voidaan lähestyä toiminta-aluetta huomaamattomasti.

Varsinaiset tehtävät toteutetaan maan pinnalla sissijoukon tapaan. Taistelusukeltajia voisi luonnehtia sukeltamiskykyisiksi kommandoiksi.

Tie Puolustusvoimien sukeltajan tehtäviin alkaa valintakokeissa, joissa sukeltajakouluun pyritään valitsemaan soveltuvimmat oppilaat.

Kolmipäiväiset valintakokeet järjestetään vuosittain lokakuussa, sekä lisäksi sopimussotilaiksi hakevien lisävalinnat tarpeen mukaan tammikuussa.

Valintakokeissa mitataan hakijoiden fyysistä ja psyykkistä suorituskykyä. Kouluun päästäkseen ei tarvitse olla kilpauimari eikä teräsmies, myöskään aikaisempaa sukelluskokemusta ei edellytetä, vaan koulutus aloitetaan alkeista.

Peräänantamattomuus, hyvä kunto ja uimataito sen sijaan ovat tarpeen kurssille pääsemiseksi. Kun päätät pyrkiä kouluun, aloita harjoittelu ajoissa. Harjoitteluohjeita valintakokeisiin saat Sukeltajakoululta.

Hakuaika 2010 alkavalle taistelusukeltajakurssille päättyy varusmieheksi hakevien osalta 14.9.2009 ja sopimussotilaiksi hakevien osalta 14.12.2009

»»KATSO MERIVOIMIEN SUKELTAKAKOULUN  ESITTELYVIDEO

Korona-kartta 700x

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI