Harrastajateattereiden aluetapaaminen 16.-17.11. | Tule teatteriviikonloppuun Lappajärvelle

0

Kaikille avoin teatteritapaaminen järjestetään marraskuussa Lappajärven Kivitipussa. Viikonlopun aikana on tarjolla kursseja muun muassa roolihenkilön rakentamisesta, käsikirjoittamisesta, tuottamisesta ja trailerin tekemisestä.

Kouluttajana toimii muun muassa teatteri-ilmaisun ohjaaja Marko Pohjanrinne. Pohjanrinne aloitti teatteritaipaleensa harrastajanäyttelijänä, mutta siirtyi 2000-luvun alussa ohjaajaksi. Häntä kiinnostavat läsnäoleva näyttämötyöskentely ja tarkka henkilöohjaus.

Näyttelijä, TeM Juha Ekola kertoo puolestaan omasta reitistään nuorisoseurojen näyttämöiltä teatterikorkeakouluun ja työelämään kokopäiväiseksi konstailijaksi. Ekola esittelee ja teettää harjoitteita, joiden kokee koituneen itselleen eniten iloksi ja sivistykseksi.

”Kuusniemen kulmilta Pirunpellon päälliköksi” eli Varamiehestä vaikuttajaksi on Jukka Mäkisen kurssin otsikko. Yleisradiossa ja teattereissa työuransa tehnyt dramaturgi/ohjaaja ja käsikirjoittaja Jukka Mäkinen kertoo omien esimerkkiensä kautta, mitä kirjoittajan kannattaa huomioida käsikirjoitusta tehdessään – ja mitä ohjaajan kannattaa huomioida käsikirjoitusta lukiessaan. Mäkinen tunnetaan ehkä parhaiten television suosittujen maalaiskomedioitten ja maaseutudraamojen ohjauksista.

Teatterin tuottamiseen opastaa Mari Saarinen ja Tomi Saarijärvi pitää trailerityöpajan. Saarijärvi opettaa Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksissa videotuotantoa ja toimii audiovisuaalisen alan yrittäjänä. Omaa kamerakalustoa ei tarvita, mutta oma läppäri on hyvä olla mukana trailerin editointia varten.

Viikonlopun aikana katsotaan lisäksi harrastajien voimin toteutettu paikalliselokuva ”Anteron aarteen jäljillä” ja keskustellaan, mitä elokuvan tuottaminen ja tekeminen vaatii. Mukana keskustelemassa elokuvan tekemisessä mukana olleita.

Nyt kannattaa kaikkien ”teatterikärpäsen puremien” lähteä laadukkaaseen koulutusviikonloppuun Lappajärvelle. Ilmoittautumiset 4.11. mennessä Suomen harrastajateatteriliittoon mari.saarinen@shtl.fi. Viikonlopun järjestelyissä ovat mukana Järvilakeuden kansalaisopisto ja Aitio-hanke.


 

JÄTÄ KOMMENTTI