Helle näkyy väkimäärässä Virtain laivarannassa

0
Virtain laivaranta on ollut suosittu uimapaikka hellesäällä. (JR)
Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Helteiset kelit ovat houkutelleet uimareita ja auringonpalvojia runsaasti Virtain laivarantaan. Erityisesti suosiossa on, varsinkin koulupoikien ja tyttöjen käyttämä, hyppytorni.

.
Rohkeimmat uskaltavat hypätä aina viidestä metristä veteen. Jotkut huimapäät näyttävät tekevän alastulon aikana jonkinlaisia uimahyppyyn liittyviä kierteitä ja voltteja. Pienemmille riittää pelkästään loikkaus laiturilta veteen. Taaperot saavat nauttia vanhempien seurassa matalasta rantavedestä.
.
Parkkipaikkojen niukkuus laivarannassa on muodostanut ongelmia uimarannalle tai paikalliseen rantaravintolaan tulijoille.  Usein näkee, että autot on jätetty sellaisiin paikkoihin, jonne ne eivät kuulu.
Tästä on poliisikin välillä käynyt huomauttamassa.
.
Ratkaisu parkkiongelmaan olisi, että autot jätettäisiin urheilukentän ja jäähallin väliselle alueelle. Täältä jatkettaisiin  jalkaisin matkaa  ravintolaan tai uimarannalle, jonne on vajaat puolikilometriä. Reitti kulkee venepaikkojen ohi, rantaa pitkin määränpäähän. Tämä matka ei pitäisi tuottaa ongelmia ainakaan tavalliselle liikkujalle. -jr

JÄTÄ KOMMENTTI