Helppo liikkua -viikko alkaa sunnuntaina

0
Kyky-Betset271121
Äitienpäivänä 12.5 alkaa valtakunnallinen Helppo liikkua -viikko, jonka aikana kiinnitetään erityistä huomiota ympäristömme helppoihin sekä hankaliin paikkoihin ja pyritään yhteisvoimin raivaamaan siellä esiintyvät esteet.
Helppo liikkuminen on tärkeää niin lastenvaunujen, painavien kassien ja matkalaukkujen tai vaikkapa rollaattorin kanssa liikkuville. Jossain elämänsä vaiheessa jokainen meistä hyötyy esteettömyydestä ja liikkumisen helppoudesta.

Helppo liikkua -sivusto on kaikkien yhteinen tiedon hakemisen ja jakamisen paikka, jossa ihmiset voivat itse määritellä mikä toimii ja mikä ei. Kuka tahansa voi lisätä hankalaksi tai helpoksi kokemansa kohteen Helppo liikkua -kartalle. Se voi olla julkinen tila, kauppa, liikuntapaikka tai mikä tahansa muu kohde.

– Haluamme haastaa tällä viikolla jokaisen suomalaisen mukaan kanssamme lisäämään kohteita Helppo liikkua -sivustolle. Voit selata ja äänestää muiden lisäämiä kohteita sekä jakaa muille omat vinkkisi, kannustaa Invalidiliiton toimitusjohtaja Marja Pihnala. Kohteen lisättyäsi voit yhteystietosi jättämällä osallistua arvontaan ja voittaa lahjakortin hyvinvoinnin verkkokauppaan i-puotiin.

Parhaillaan käynnissä on myös valokuvakilpailu, johon jokainen voi osallistua omilla esimerkkikuvillaan hankalista sekä helpoista paikoista ympäristössämme ja äänestää suosikkiaan Facebookissa. Suosituimman kuvan ottaja voittaa Cumulus-viikonloppupaketin kahdelle.

Helppo liikkua -viikon aikana teema näkyy katukuvassa ja usean tapahtuman yhteydessä. Myös Invalidiliiton paikallisyhdistykset järjestävät toiminnallisia tempauksia ympäri Suomea. Lisää tietoa Helppo liikkua -viikon tapahtumista löydät sivulta www.helppoliikkua.fi sekä Facebookista ja Twitteristä.

Invalidiliiton kanssa yhteistyössä Helppo liikkua -kampanjaa toteuttavat Restel Oy, Lemminkäinen Oyj sekä KONE Hissit Oy.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI