Henkilöautot kolaroivat liukkaalla Kaartusentiellä – kyydissä kaksi lasta

1
Heti puolen päivän jälkeen lauantaina koettiin vuorostaan kapealla Kaartusentiellä lähes samanlainen autojen vasempien etukulmien yhteentörmäysonnnettomuus, kuin reilu pari viikkoa sitten huonoissa keliolosuhteissa Soinintiellä Karhulassa tapahtunut kahden auton kolari.

Kaartusen tiellä ajoneuvojen nopeudet täytyy luonnostaan pitää  alhaisina jo pelkästään kylätien kapeuden ja asutusalueen lukuisten  liittymien takia. Edellä mainittu ja matkassa ollut hyvä onni säästivät kolarin osapuolet tällä kertaa sairaala reissulta.

18-vuotias vimpeliläinen nuorimies oli matkassa henkilöautolla Alajärveä kohti kyydissään kaksi lasta. Vastakkaisesta suunnasta oli samanaikaisesti matkassa 67-vuotias alajärveläinen mies henkilöautolla.  Ajonuvojen kohdatessa olivat niiden vasemmat etukulmat osuneet toisiinsa keskellä tietä. Erittäin liukkaalla tiesosuudella ja kapealla ajouralla arvellaan olleen syynsä onnettomuustapahtuman syntymiseen.

……………………………………………………………..
Alajärvellä on huolestuttavan paljon pimeitä teitä ja katuja ?  Oletko samaa mieltä ?  Ota kantaa! Kommentoi!

Myöskin Kaartusen vilkasliikenteinen kylätie on Soinintien lisäksi toinen selkeästi ja ensijaisen kiireesti katuvalaistusta kaipaava tie Alajärvellä.

Montako onnettomuutta ja uhria tiellä vaaditaan, ennen kuin paikalispäättäjät tajuavat asioiden vakavuuden.

Rahasta valopylväiden pystyttäminen ei voi olla kiinni, ennemminki kysymys on pitäjälle omaleimaisesta kroonisesta, kaiken muun ylittävästä ihmisten keskinäisestä kateudesta toinen toistaan kohtaan ja viime kädessä istuvien päätäjien saamattomuudesta?

1 KOMMENTTI

  1. Totta Mooses! Alajärvellä on huolestuttavan paljon pimeitä tieosuuksia. Toivoisin kaupuginvaltuuston kiinnittävän asiaan huomiota ja suhtautuvan tieremontteihin vakavuudella. Kapeat ja mutkaiset tiet ovat vaarallisia ja valaistusta puuttuu monelta tieltä ja erityisesti risteysalueilta. Vedotaan yhdessä alueen kansanedustajaan, että saadaan asioihin parannusta Tielaitoksen kanssa käydyissä neuvotteluissa. Vai säästetäänkö tässä taas taantumasyistä? Kuolemantapauksia on ollut aivan liikaa vuosien varrella. Kaartusentien lisäksi ainakin Paalijärventie kaipaa kipeästi ja kiireellisesti valaistusta ja sekin on kapea ja mutkainen moottoriajoneuvoille. Pahimpia mutkia oikomalla säästetään samalla myös tienhoitokustannuksissa.

JÄTÄ KOMMENTTI