Honka häippäisemässä myös Tuusulasta

1
Honkarakenne tekee lähtöä Tuusulasta. Honkarakenne irtisanoo 68 henkilöä ja sulki kokonaan Alajärven tehtaan.

Alajärvellä suurin osa työntekijöistä sai tänään maanantaina käteensä lopputilin, kun kaupungin yksi ”puujalka” lakkautettiin ja sen ammattiväki siirtyi ”kilometrijonon jatkoksi”.

Myös muulla Hongan kotimaan henkilöstöllä lienee pitkä lomautus edessä syyskuun loppuun mennessä. Lomautus on enimmillään kolme kuukautta.

Tuotannon keskittäminen Karstulan tehtaalle merkitsee muutoksia myös Tuusulassa, sillä yrityksen organisaatiorakenne muuttuu.

Honkarakenne kaavailee pääkonttorin jäämistä pääkaupunkiseudulle, mutta paikka on avoin.

Toimitusjohtaja Kilpeläisen mukaan nykyisiä Tuusulan kokoisia toimistotiloja yritys ei tarvitse. Tuusulan kiinteistön yritys saattaakin laittaa myyntiin.

Vanhan Lahdentien varrella Hongalla on paitsi pääkonttori myös hirsitalojen näyttelyalue.

Kilpeläisen mukaan Tuusulan kiinteistöstä ja uusista toimitiloista päätökset tehdään tämän vuoden aikana.

Honkarekenteelta saatiin myös tulosvaroitus

Irtisanomisten ja uudelleenjärjestelyiden seurauksena Honkarakenne kirjaa viime vuodelle 3,5 miljoonan euron kertaluonteiset kulut.

Kulukirjauksen vuoksi yhtiö julkisti viime perjantaina myös negatiivisen tulosvaroituksen. Yhtiön näkemyksen mukaan sen viime vuoden tulos ennen veroja jää merkittävästi alle edellisvuoden tason.

Aikaisemman ohjeistuksen mukaan tuloksen ennen veroja arvioitiin jäävän alle edellisvuoden tason.

Lähde: Keski-Uusimaa

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

1 KOMMENTTI

  1. Vaikuttaa siltä, että Hbnkarakenne Oy on painanut paniikkinappulan syvälle pohjaan asti toiminnassaan. Erikoista on, että pääkonttoripaikkakunnalta lähdetään tuli hännän alla. Onhan se sentään lähellä pääkaupunkiseutua. Eikö Honkarakennetta kiinnostakaan maksukykyiset asiakkaat vai onko jo peräti konkurssi edessä, kun tulosvaroitus on jo annettu ja jäljellejääneen henkilökunnan lomautukset jatkuvat taas kolme kuukautta tänäkin vuonna? Miten yhtiön tilintarkastajalta on päässyt yhtiön taloudellisen aseman jyrkkä huononeminen huomaamatta? Luulisi, että tilintarkastuskertomuksissa olisi asiaan kiinnitetty reipasta huomiota. Mikään yhtiö ei voi toimia, jos sitä uhkaa oman pääoman menetys. Honkarakenteella ei ole muuta mahdollisuutta kuin tehdä suunnattu osakeanti pääomistajilleen ja muille ystävällismiielisille tahoille, jotta vaikeuksista selvitään. Muuten ankara kulukuuri jatkuu vielä pitkään.

JÄTÄ KOMMENTTI