Höyrylaiva Tarjanne toi kesän Virroille

0
Höyrylaiva S/S Tarjanne siirtyy koivuhaloilla kulkevaksi.

Jarkko Ruohola/J-Pnews
Virrat

Varma kesän merkki Virroilla on se, kun höyrylaiva Tarjanne saapuu ensimmäisen kerran Tampereelta Virtain laivarantaan.

Kaupunginjohtaja Henna Viitanen esitti kaupungin tervehdyksen.

Näin tapahtui illansuussa keskiviikkona (8.6.) Virtain kaupungin tervehdyksen kesäkauden avajaistapahtumaan toi kaupunginjohtaja Henna Viitanen. – Viime vuodet ovat olleet poikkeuksellisia ja moni asia on muuttunut. Mutta yksi ei muutu ja hyvä niin. Höyrylaiva Tarjanne liikennöi jälleen Tampere-Virrat väliä. Kyllä meidän virtolaisten kesään liittyy keskeisenä osana Tarjanne. Sillä on pitkät perinteet ja edelleen sen tulo ilahduttaa meitä ja vilkastuttaa hienoa rantamaisemaamme.

Tarjanne-laivan saapuminen on varma merkki kesän tulosta. Perinteisen reittiliikenteen lisäksi Tarjanteella pääsee myös lyhyemmille teemaristeilyille. Pyöräily on nostanut päätään viime vuosina entisestään ja myös Tarjanne-laiva tarjoaa Bike and Boat-matkoja. Laivalla toiseen suuntaan ja pyörällä takaisin, tervehti runsaslukuista, laivarantaan Tarjannetta vastaanottamaan tullutta yleisöä Henna Viitanen.

Tarjanne-laivaa oli saapunut vastaanottamaan Virtain laivarantaan runsaslukuinen yleisö.

Hopealinjojen ja Runoilijantien toimitusjohtaja Mari Vuorinen kertoi kuulleensa Ruovedellä hyvän sanonnan, että laiva rikkoo joka päivä maailmanennätyksen ja omia maailmanennätyksiään.

Hopealinjojen ja Runoilijantien toimitusjohtaja Mari Vuorinen.

– Meillä on laiturin vieressä, takanamme helmi kulttuurihistoriaa,  maailman vanhin alus, joka edelleen risteilee  originaalireittiä . Tästä me yhtiössä pidämme hyvää huolta ja toivomme, että kymmeniä, jopa satoja vuosia pystymme tarjoamaan teille mahdollisuuden astua tähän upeaan laivaan.

Toimitusjohtaja Mari Vuorinen kiitteli hyviä sitoutuneita omistajia, koska miten te välitätte tästä laivasta ja sen liikennöinnistä välittyy meille ja meillä on suuri yhteinen intressi pitää Tarjanteesta hyvää huolta ja olemme kiitollisia tästä yhtiön operatiivisena johtona, kiitteli Mari Vuorinen.

Tervehdyksensä lopuksi Mari Vuorinen lainasi Tarjanteen verkkosivuilla olevaa sanontaa- Yhdessäoloaikaa ja järven taikaa. Mitä muuta sitä ihminen kesäänsä tarvitsee.

Petra Mäki (vas.) ja Roosa Laitinen vastasivat tapahtuman musiikillisesta annista.

Tarjanne-laivan vastaanottajaistapahtuman korkeatasoisista musiikkiesityksistä vastasivat Merikanto-opiston oppilaat Petra Mäki ja Roosa Laitinen. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI