Hullu heinäkuun tempaus – Suomen halki sähkömopolla

0
Jan Huopainen

On asioita, joiden puolesta kannattaa matkata vaikka halki Suomen. Yksi niistä on meidän kaikkien liikkumisen helppouden puolesta puhuminen, toteaa Jan Huopainen. Hän aikoo toteuttaa ainutlaatuisen tempauksen ja ajaa sähkömopolla lähes 1250 kilometriä aina Helsingistä Rovaniemelle asti ja pysähtyä matkan varrella herättämään keskustelua esteettömyydestä.

Jossain elämänsä vaiheessa jokainen meistä hyötyy esteettömyydestä ja liikkumisen helppoudesta vaikkapa painavien kassien, lastenvaunujen, pyörän, rollaattorin kanssa. Jokainen voi edesauttaa esteettömyyden toteutumista omalla paikkakunnallaan tuomalla onnistumisia ja epäkohtia muidenkin tietoisuuteen. Jan Huopainen on ottanut haasteen vastaan ja päättänyt ajaa sähkömopolla halki koko Suomen.

Heinäkuun aikana Jan Huopainen pysähtyy sähkömopomaratoninsa varrella 12 kaupungin torilla, missä jokainen voi osallistua yleiseen esteettömyyskeskusteluun. Paitsi tulemalla paikan päälle toritapahtumiin tai sähkömoporeitin varrelle, jokainen voi jakaa kokemuksiaan havaitsemistaan helpoista ja hankalista paikoista myös verkossa Helppo liikkua -sivustolla.

Yhteistyökumppaneiksi villin unelmansa toteuttamiseen Jan Huopainen on saanut Invalidiliiton, Cumuluksen, Garmin Suomen, 24rentin ja RehaMedin. Projektin suojelijana toimii sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko.

– Esteetön ympäristö on kaikille hyvä ympäristö. Siellä on jokaisen helppo liikkua ja toimia. Tämä tempaus näyttää, että meidän on muistettava esteettömyys kaikessa – rakentamisessa, liikenteessä, palveluissa ja sähköisessä asioinnissa, ministeri Risikko kertoo.

Jan Huopaisen matka starttasi Invalidiliiton pihasta maanantaina 1.7 klo 12.

Sähkömopokuskia voi kannustaa eteenpäin ilmestymällä, toritapaamisiin tai liittymällä ajoseuraan matkan varrella. Matkalla Jania voi seurata reaaliaikaisesti myös GPS-seurannan kautta. Reittisuunnitelma, kuvia ja lisätietoja löytyy verkkosivuilta ja Facebookista.

Klikkaa tästä J-Pnewsin linkkistä tempauksen sivuille!

Facebookissa!

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI