Hyönteishotelliin talven tullenkin tungosta

0
Vielä marraskuun lopullakin on puupökkelöön reikiä poratun hyönteishotellin ympärillä tungosta,kun tiaiset ja käpytikat nokittelevat hotellista ruokaansa. (Kuva: Pentti Hautala)

PENTTI HAUTALA
Alavus/Töysä

Hyönteishotellit ovat tulleet tutuiksi viime vuosina. Niitä on tehty omilla käsityön taidoilla ja ostettu kaupoista. Siksi erilaisia luomuksia onkin runsaasti.

Kyseisen hotellin voi rustata hyönteisiä keräämään ja pesimään mitä monenmoisista aineista. Esimerkkinä erilaiset luonnon oljet ja korret. Helpoiten hyvän ja ötököiden suosiman hyönteishotellin onnistuu valmistamaan jokainen puupölliin.

Pölliin porataan eri kokoisia,4-8 senttiä syviä reikiä ja se ripustetaan sopivaaan paikaan katoksen tai parvekkeen alle.
Näin lämpimänä syksynäkin reikiin ja koloihin kärääntyy vielä suojaan ja talvehtimaan hämähäkkejä sekä muita hyönteisiä.

Marraskuussakin, kun ravinto alkaa olla tiukassa, puupökkelöön poratut, eri kokoa olevat reijät kiinnostavat myöskin ruokaa etsiviä tiaisia ja tikkoja.
Hyönteishotellit toimivat myös lintujen varastoina. Olen huomannut, että tiaiset ja muut pikkulinnut tuovat ruokaansa myös hotellin tarjoamiin kätköihin.
Eli, jos nikkarisormia syyhyää ja saat vaikkapa joululahjaksi HYÖNTEISHOTELLIN, niin sen kannattaa kiinnittää talveksi sopivaksi valitsemaasi paikkaan!


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI