Ikinuori ryijy-näyttely Virtain Virinässä

0
Galleria Virinä (JR)
Teksti ja kuvat :Jarkko Ruohola/J-Pnews
Virrat

Virtain kaupungin galleria Virinässä on avattu kudonnan kauneutta esiintuova Ikinuori ryijy-näyttely. Esillä olevat ryijyt on saatu virtolaisista kodeista ja näyttely juhlistaa samalla Virtain Seuran 70-vuotisjuhlavuotta.

Ihastelun kohteeksi ja silmän iloksi on tarjolla parisenkymmentä ryijyä, joista tusinan verran on suuria ryijyjä. Virtain Seuran puheenjohtaja Tapani Heinonen kertoi, että päätös ryijynäyttelystä syntyi heti ensimmäisessä johtokunnan kokouksessa alkuvuodesta.
– Idean ryijynäyttelystä heitti meille ”puuhanainen” Kirsti Perähuhta. Hän oli nähnyt kauniin  Eliel Saarisen suunnitteleman Ruusu-ryijyn Päivi Ihamäen ja Tero Vaalin kotona. Hän toivoi, että Virtain Seura lähtisi tukemaan ryijynäyttelyn aikaansaamista Virroille. Minä uutena puheenjohtajana ja myös uusi varapuheenjohtaja Juha Kallio suhtauduimme ideaan heti myönteisesti. Kirstille annoimme sitten tehtäväksi apujoukkoineen koota ryijyt kodeista näyttelyä varten.
Virtain Ryijy on suunniteltu vuonna 1803. (JR)
70-vuotta toimineen Virtain Seuran tarkoituksena on syventää asukkaiden kotiseudun tuntemusta ja paikallishenkeä ja pyrkiä kaikin tavoin lisäämään heidän kiintymystään kotiseutuunsa. Viime vuoden lopussa Seuralla oli 144 jäsentä.
Virtain Seuran puheenjohtaja Tapani Heinonen käytti puheenvuoron näyttelyn avajaisissa.
– Kotiseudun omien juurien tunteminen ja arvostaminen on hyvä lähtökohta esitellä ja markkinoida omaa kotikaupunkia täällä vieraileville ja kaupunkiin muuttaville. Voimme jokainen olla Virtain käyntikortteja, korosti puheensa lopuksi Heinonen. Ikinuorinuori ryijy-näyttely on esillä marraskuun 30. päivään saakka. Virinä on auki ma-pe klo10-15 ja la klo 11-15. Näyttelytilaan on vapaa pääsy.
-jr

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI