Ilmoittaudu mukaan! | Matkailua Alajärven Aalloilla – hanke järjestää kaksipäiväisen työpajan

0

Merkityksellinen kuva ja luovat tekniikat 

Työpaja koostuu kahden työpajakokonaisuudesta siten, että työpajan ensimmäinen osa on teoreettispainotteisempi ja tarjoaa työvälineitä työpajan toiseen osuuteen. Työpajan toinen osa keskittyy enemmän tekemiseen ja tekemisen kautta löytämiseen.

Työpajan ohjaajana toimii TAM, valokuvaaja Antti Hintsa

 

Ensimmäinen työpaja-päivä

Nykyään valokuvataan enemmän kuin koskaan ja erilaiset kuvapalvelut pursuavat loputonta kuvamassaa. Kuvaaminen ei myöskään ole enää vain ammattilaisten etuoikeus vaan jokainen meistä voi tuottaa kuvia ja jakaa ne helposti kaikkien saataville. Ovatko kuvien sisällöt kasvaneet samassa suhteessa kuvan määrän kanssa? Mikä on merkityksellinen kuva, koska olet viimeksi ottanut sellaisen? Miten kuvaamasi kuvat kuvaavat sinua? Mitä haluat kuvillasi sanoa? Työpajassa tutkitaan omaa suhdetta kuvakulttuuriimme ja rakennetaan kuvia sisältölähtöisesti. Osallistujat tutustuvat erilaisiin tapoihin viestiä kuvalla esimerkkien ja oman tekemisen kautta.

Työpajassa suunnitellaan kaksi kuvasarjaa.

Toinen työpaja-päivä

Työpajassa tutustutaan vaihtoehtoisiin kuvan toteuttamismenetelmiin ja pohditaan kuinka työväline ja työmetodi tukee oman työn ideaa. Kuvia tehdään edellisen työpaja kerran suunnitelmien mukaisesti ja yrityksen sekä erehdyksen kautta uutta kokeillen. Sisältöä voidaan muokata myös osallistujien tarpeiden mukaisesti. Kurssi sopii sekä aloitteleville että kokeneemmille kuvaajille.

Työpajapäivät ovat la 23.3. ja la 30.3. klo 9-14, Villa Väinölässä, mukaan tarvitset oman kameran tai kännykän.

Paikkoja on rajoitettu määrä, joten ilmoittaudu 15.3.2019 mennessä paivi.haapaniemi@alajarvi.fi tai p. 040 7758077.

 


 

” width=”20″ height=”20″>

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI