Isä ja tytär hakevat jatkopestiä Virtain valtuustoon

0
Virtolaiset Pauli Kotalampi ja Katja Kotalampi hakevat jatkoa valtuutetun pestille tulevissa kunnallisvaaleissa. (Jarkko Ruohola)

Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutetut Pauli Kotalampi ja hänen tyttärensä Katja Kotalampi hakevat jatkokautta Virtain kaupunginvaltuustoon tulevissa kunnallisvaaleissa.

Isä-Pauli on kokenut kunnallispolitiikko. Hän on istunut Virtain kaupunginvaltuustossa vuodesta 1984 lähtien eli yhdeksäs valtuustokausi on päättymässä ja kymmentä ollaan hakemassa. Pauli Kotalampi on eläkeläinen ja yrittäjä. Puolestaan Katja Kotalammelle on päättymässä ensimmäinen valtuustokausi. Hän on kaupungin vesihuoltopäällikkö ja koulutukseltaan ympäristöteknologian insinööri.

.
Pauli Kotalammen mielestä kuntapolitiikasta ei tyttären kanssa ole ollut suurempia erimielisyyksiä.
.
–  Ainoa ero välillämme johtuu siitä, että minulla on vanhempia ajatuksia ja tyttärellä puolestaan sitten uudempia ajatuksia. Näiden erojen yhteensovittaminen aiheuttaa keskustelua. Emme ole kuitenkaan olleet mielipide-erojen vuoksi toistemme tukassa kiinni, selventää Pauli Kotalampi.
.
Katja Kotalampi korostaa yhteisten keskustelujen merkitystä..
.
– Mielestäni keskustelut isän kanssa on tervettä toimintaa. Ei se sillään toimi, että ollaan kaikessa samaa mieltä. Kun katsotaan asiaa hiukan eri kannoilta, silloin avautuu parempi näkemys, pohtii Katja Kotalampi.
Pauli Kotalammen avaa näkemyksiään Virtain tulevaisuudesta seuraavasti.
.
– Sosiaali-ja terveyspalvelut nousevat päälimmäiseksi muiden palveluiden kanssa. Säilyykö Keiturin Sote Oy vai fuusioituuko se johonkin isompaan ja missä sitten ne palvelut todellisuudessa ovat ?  Myös huollestuttaa kunnan infra, joka rapautuu silmissä suomeksi sanottuna. Katja Kotalammella on hyvin yhteneväiset huolet isänsä kanssa kotikaupungistaan.
.
– Terveyspalveluista tulee vielä mieleen nuorison mielenterveyspalvelut ja sosiaalihuollon palvelut, joihin kaivattaisiin hieman lisäresursseja. Valtiokin voisi olla mukana, että asiat hoituisivat jämptimmin, ettei tarvitsisi mennä ensin liian pitkälle, jotta asiat voidaan ottaa hoitoon.
Isä ja tytär näkevät tärkeäksi valtuustoryhmien välisen yhteistyön.
.
– Ehdottomasti lisää keskustelua ryhmien välillä. Ryhmien puheenjohtajien tulisi kokoontua ennen valtuuston kokousta, jota tapahtui entisaikaan ja joka on puuttunut viimeiseltä valtuustokaudelta, toivoo Pauli Kotalampi. -jr

JÄTÄ KOMMENTTI