ITSENÄISYYSPÄIVÄN JUHLAT ALAJÄRVELÄISITTÄIN

0

Alajärven kaupungissa juhlistetaan perjantaina 6.12. Suomen itsenäisyyden 102. vuotta. Alajärven kirkossa kello 10 ja Lehtimäen kirkossa kello 13 alkavien sanajumalanpalvelusten jälkeen ovat vuorossa seppelten laskut sankarimuistomerkeille sekä pääjuhla Alajärven seurakuntatalolla ja Lehtimäellä seurakuntakodilla.

Alajärvellä Itsenäisyyspäivä valkenee reserviläisten sytyttämien ulkotulien myötä keskustassa, Kurejoella ja Menkijärvellä, sekä kirkon ympäristössä ja uudella hautausmaalla sijaitseville muistomerkeille.
Reserviupseerinaiset sytyttävät kynttilät Alajärven sankarihaudoille hieman ennen Alajärven kirkossa alkavaa jumalanpalvelusta, jonka pitää kappalainen Harri Silvolahti, kanttorina Ismo Pitkänen ja kirkossa esiintyy myös Korsukuoro. Kirkonmenojen jälkeen on vuorossa reserviläisten johtama kunniakäynti ja seppelten lasku sankarihaudoille, jossa Silvolahden johdolla rukoillaan ja veisataan yhdessä virsi.

Seurakuntatalon salissa noin klo 11.30 alkavan ohjelmallisen juhlatilaisuuden musiikkitarjonnan tuottaa Paavolan koulun 6. luokat opettajien johdolla. Seurakunnan tervehdyksen tilaisuuteen tuo Harri Silvolahti ja juhlapuhujana on Paavolan koulun rehtori Pentti Rentola.

Tämän vuoden kulttuuripalkinto myönnetään juhlassa sivistyslautakunnan päätöksen mukaisesti.

Itsenäisyyspäivän hämärtyessä iltaa kohti Lions Club Alajärvi-Järviseutu sytyttää ulkotulet vuosien 1918 ja 1939–45 muistomerkeille.

Lehtimäen kirkossa sanajumalanpalveluksen toimittaa kappalainen Harri Silvolahti ja kanttorina on Ismo Pitkänen. Jumalanpalveluksen jälkeen seppelten lasku sankarivainajien muistomerkeille.

Itsenäisyyspäivän juhla jatkuu seurakuntakodilla. Seurakunnan tervehdyksen tuo Harri Silvolahti ja juhlapuhujana on Lehtimäen entinen kirkkoherra Pertti Kriikku. Juhlassa esiintyy Lehtimäen mieskuoro ja Miia Koivulampi.

Lions Club Lehtimäki sytyttää kynttilät itsenäisyyspäivänä Lehtimäen sankarihaudoille.

Juhlajärjestelyt on toteutettu yhteistyössä:

Alajärven kaupunki, Alajärven seurakunta ja Lehtimäen kappeliseurakunta, Paavolan koulu, Alajärven reserviläiset, Lions Club Alajärvi-Järviseutu, Korsukuoro ja Lehtimäen mieskuoro.


 

JÄTÄ KOMMENTTI