ITSENÄISYYSPÄIVÄN JUHLAT ALAJÄRVELÄISITTÄIN

0
Kulttuuripalkinnot myönnetään perinteisesti itsenäisyyspäivän juhlien yhteydessä. (jpnews.fi)

Alajärven kaupungissa juhlistetaan torstaina 6.12. Suomen itsenäisyyden 101. vuotta. Alajärven ja Lehtimäen kirkoissa kello 10 alkavien sanajumalanpalvelusten jälkeen ovat vuorossa seppelten laskut sankarimuistomerkeille sekä pääjuhla Alajärven seurakuntatalolla ja Lehtimäellä seurakuntakodilla.

Alajärvellä Itsenäisyyspäivä valkenee reserviläisten sytyttämien ulkotulien myötä keskustassa, Kurejoella ja Menkijärvellä, sekä kirkon ympäristössä ja uudella hautausmaalla sijaitseville muistomerkeille. Reserviupseerinaiset sytyttävät kynttilät Alajärven sankarihaudoille hieman ennen Alajärven kirkossa alkavaa jumalanpalvelusta, jonka pitää kappalainen Harri Silvolahti ja kanttorina Ismo Pitkänen. Kirkonmenojen jälkeen on vuorossa reserviläisten johtama kunniakäynti ja seppelten lasku sankarihaudoille, jossa Harri Silvolahden johdolla rukous ja virsi.

Seurakuntatalon salissa klo 12 alkavan ohjelmallisen juhlatilaisuuden musiikkitarjonnan tuottaa Alajärven musiikkiopisto. Seurakunnan tervehdyksen tilaisuuteen tuo Harri Silvolahti ja juhlapuhujana on Alajärven nuorisovaltuuston puheenjohtaja Essi Pitkäkangas.

Kulttuuripalkinto 2018 Annukka Raatikaiselle ja Niina Hallilalle

Itsenäisyyspäivän juhlassa luovutetaan tämän vuoden kulttuuripalkintoa symboloiva ”maksuosoitus” saajilleen. Alajärven sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 7.11.2018 myöntää Alajärven kulttuuripalkinnon jalometallimuotoilija Annukka Raatikaiselle ja artenomi Niina Hallilalle.

Itsenäisyyspäivän hämärtyessä iltaa kohti Lions Club Alajärvi-Järviseutu sytyttää ulkotulet vuosien 1918 ja 1939–45 muistomerkeille.

LEHTIMÄELLÄ

Lehtimäen kirkossa sanajumalanpalveluksen toimittaa vs.kappalainen Juha Vihriälä ja kanttorina Eeva-Liisa Kolonen. Jumalanpalveluksen jälkeen seppelten lasku sankarivainajien muistomerkeille.

Itsenäisyyspäivän juhla jatkuu seurakuntakodilla jossa myös kahvitarjoilu. Juhlan ohjelmassa mukana ovat Jari Mäenpää, Laura Pajula ja Lehtimäen mieskuoro.

Juhlajärjestelyt on toteutettu yhteistyössä Alajärven seurakunnan, Alajärven musiikkiopiston, Reserviläisten, Lions Club Alajärvi-Järviseudun, ja Lehtimäen mieskuoron kanssa.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI