J-Pnews keittiö | Talvinen uuniruoka

0
Lihapata
Lihapata
Kylmien talvipäivien ehdoton suosikkiruoka on maukas ja pitkään kypsynyt lihapata. Punaviinin hapokkuus ja sinihomejuuston täyteläinen aromi tekevät lihapadasta juhliinkin sopivan tarjottavan.

.

” Todella hyvää ja maistuu vielä seuraavanakin päivänä uudelleen lämmitettynä kun maut pääsevät jääkaapissa syventymään.”

.

LIHAPATA UUNISSA

6 annosta

.

Valmistusaineet

1 kg naudanpaistia (sisä-, ulko- tai paahtopaistia)

1 pak (170 g) amerikanpekonia

2/3 tl suolaa

1 tl sokeria

3 (300 g) sipulia

3 valkosipulin kynttä

4 – 5 (400 g) porkkanaa

4 dl punaviiniä

10 kokonaista mustapippuria

10 rosépippuria

2 (oksaa) tuoretta rosmariinia

3 1/2 dl vettä

1/2 dl vehnäjauhoja

1 pussi (150 g) Valio AURA® murua

2 (300 g) punaista paprikaa

PAISTAMISEEN

n. 3 rkl Valio Oivariini® juoksevaa

PINNALLE

1 dl tuoretta persiljaa

.

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön 1/2 t ennen valmistusta. Leikkaa paisti reilun kokoisiksi kuutioiksi.

Viipaloi pekonit. Ruskista lihapalat paistinpannulla 2 – 3 erässä yhdessä pekonin ja Oivariini rasvan kanssa (n. 1/2 rkl / paistoerä). Siirrä lihat isoon uunipataan ja mausta ne suolalla.

Lisää pannulle n. 1 rkl Oivariini rasvaa, lohkotut sipulit, puolitetut valkosipulin kynnet ja halkaistut, isoiksi paloiksi leikatut porkkanat. Paista muutama min ja siirrä pataan.

Huuhdo pannu punaviinillä, jotta kaikki makuaineet tulevat mukaan. Siivilöi pataan. Lisää mausteet ja vesi-vehnäjauhosuurus. Sekoita.

Laita pata uunin keskitasolle 200 asteeseen. Kypsennä ensin ilman kantta, kunnes ruoka on kiehuvan kuumaa. Peitä sitten kannella ja hauduta 45 min.

Lisää pataan sinihomejuusto. Kuumenna ja sekoita, kunnes se on sulanut. Lisää isoiksi paloiksi lohkotut paprikat.

Alenna uuninlämpö 175 asteeseen. Jatka kypsentämistä vielä 1 t kannen alla. Tarkista suola.

Viimeistele pata persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

VINKKI

Pataruoan maku paranee, kun maut saavat tekeytyä esim. yön yli jääkaapissa säilytettynä.

Lihapadan voi valmistaa myös liedellä isossa kattilassa. Lisää tällöin vesi-vehnäjauhosuurus vasta lopussa. Anna kiehua 5 min

PTV mansikkasumppa1

JÄTÄ KOMMENTTI