J-PNEWS LAAJENEE | Suomenselkä viestinnän uuteen aikaan – Jouko Siirilä avaa toimituksen kuusiokuntien ytimeen !

0
Jouko Siirilä

0

J-Pnews – www.jpnews.fi eli suomeksi Järvi-Pohjanmaan Uutiset -verkkolehti perustettiin Alajärvellä vuonna 2009. Pelkästään internetissä toimiva, jatkuvasti päivittyvä uutis- ja ilmoitusmedia laajentaa nyt radikaalisti toimintaympäristöään. Lokakuun alusta se alkaa vallata alaa myös maakunnan eteläisissä osissa.

Tähän saakka vapaa verkkomedia J-Pnews on keskittynyt Etelä-Pohjanmaan itäisten osien, Järvi-Pohjanmaan asukkaiden, yrittäjien, kuntien ja kaupunkien näkökulmiin. Tästä lähtien se avaa ovia ja ikkunoita myös pohjoiseen Kauhavan suuntaan sekä etelässä entisten Kuusiokuntien alueelle.

Jouko Siirilä:

– Ajan riento on kova. Toimin vuosina 1995-2000 Ähtärissä paikallislehden palveluksessa. Silloisista kuudesta kunnasta Töysä on nyt osa Alavutta ja Lehtimäki osa Alajärveä. Vaikka kuntien rajat elävät, sen enempää ihmisten kuin yritystenkään identiteetin ei tarvitse muuttua. Ainakin syntymäkunnassani Alavudella kuten Ähtärissäkin jopa eri kylissä saattoi olla kovinkin erilainen meininki. Yhteisöllisyys on aina ollut ihmisten perusturvallisuuden tunteen peruspilareita. Näin on myös tulevaisuuden maailmassa, vaikka joku sitä epäilisikin.

– Paikallislehtivuosien jälkeen toimin muutaman vuoden mediayrittäjänä ja koti-isänä kunnes vuonna 2007 aloitin Helsingissä Suomen vanhimman kirkollisen viikkosanomalehden toimitussihteerinä ja päätoimittajan varamiehenä. Näkökulma oli nyt valtakunnallinen, jopa maailmanlaajuinen kirkollisissa asioissa. Viimeiset puolentoista vuotta olen ollut jälleen arkisin aika paljon Ähtärin talollani aikuisopiskelujen merkeissä.

– Parikymmentä vuotta sitten litteiden tietokonenäyttöjen tehdessä tuloaan ajattelin, että jossain vaiheessa Internet-verkkolehti videonpätkineen ja mainoksineen on teknisesti valmis vaihtoehto paperille painetulle lehdelle. Nyt se aika on tullut. Internetin tarjontaa voidaan seurata paitsi isolta TV-ruudulta myös sylissä pidettävältä läppäriltä tai tablettitietokoneelta, miksei myös puhelimen kautta. J-Pnewsin tarjonta päivittyy tietokoneelle tai taskuun sitä mukaa kuin materiaalia sen sivustolle toimitetaan. Verkkomedialla on mahdollisuus reagoida oikopäätä eikä vasta ensi viikolla.

– Toivotan omasta puolestani myös Ähtärin, Töysän, Alavuden, Kuortaneen ja Lehtimäen asukkaat, yrittäjät ja kunnallispäättäjät töihin demokratian laajentamiseksi. Siitähän uuden viestimen mukaantulossa mediakentälle aina on kyse. Uuden median on oltava ketterä ja se saa myös vakiintuneet tiedotuskanavat ryhdistäytymään. Näin tiedonvälitys ja ilmoittelu kokonaisuudessaan tehostuu seutukuntamme kaikkien osapuolten parhaaksi.

– J-Pnews ei ole minkään median vastustaja vaan ystävällismielinen kilpailija, jonka mukaantulosta viestintämarkkinoille kaikki hyötyvät. Toimin lokakuun alusta Etelä-Pohjanmaan eteläisen alueen kuntalaisten sekä yritysten ja yhteisöjen kontaktihenkilönä J-Pnewsiin päin uutis- ja ilmoitusasioissa. Seuraa sivustoamme www.jpnews.fi.

Pidetään yhteyttä.

…………………………………………………………………………………………………………….

Jouko Siirilä
Aluevastaava, J-Pnews
www.jpnews.fi
Sähköpostiosoiteeni: jouko@jpnews.fi ( 1.10.2018 alkaen)
Puhelinnumeroni:  0400 770 394

JÄTÄ KOMMENTTI