J-Pnews TEKNIIKKA | Äly siirtyy ranteeseen

0
Apple Watch

Muuntautumiskykyinen Apple Watch kello on tarkoitettu viestintään ja kumppaniksi terveydenhallintaan ja kuntoiluun.

Se on varustettu Retina-näytöllä sekä pulssia mittaavilla sensoreilla. Kellossa on käytetty naarmuuntumista ehkäisevää safiirilasia.

Apple Watch ”napauttaa” käyttäjän rannetta, kun käyttäjälle tulee viestejä. Kellossa on käytössä myös digitaalinen Siri-avustajatoiminto. Toimintoja voi ohjata ns. Digital Crown -valintapainikkeen avulla. Kellossa toimivat myös karttapalvelut.

Apple Watchista on markkinoilla kolme eri versiota, joihin kuuluu esimerkiksi urheilullinen versio ja ylellinen ”kultaversio”.

Applelle käytön helppous ja yksilöllinen laatu tärkeämpi kuin suuret massat

Apple kertoo lähestyvänsä älykellomarkkinoita samalla strategialla kuin millä se hallitsi mp3-soitinten kauppaa: tekemällä mieleenpainuvia tuotteita, joita on helppo käyttää.

Yhtiö ei ollut ensimmäinen musiikkisoittimia valmistava yritys, toimitusjohtaja Tim Cook muistutti tiistaina sanfranciscolaisessa konferenssissa. Applen IPod musiikkisoitinta edeltävät laitteet eivät vain onnistuneet vangitsemaan kuluttajien mielenkiintoa muun muassa monimutkaisten käyttöliittymiensä takia.

Cookin mukaan älykellomarkkinat ovat vielä tässä vaiheessa muodottomat, yhdelläkään laitteella ei ole valta-asemaa. Apple Watchin hän lupaa muuttavan ihmisten elämää.

– Tablettiliiketoiminta oli samanlaista. Ei siinäkään ollut mitään Maata mullistavaa, toteaa Cook.

Cook myös kommentoi Androidin menestystä.

– Me Applella olemme aina uskoneet, että roolimme elämässä on tehdä parasta, ei eniten.

JÄTÄ KOMMENTTI