Järkivihreitä ratkaisuja luonnon ja ilmaston suojelemiseksi – Keskustan eduskuntaryhmä kuulolla tänä viikonloppuna sadassa tapahtumassa koko Suomessa

0

Keskustan kansanedustajat, ministerit ja puoluejohto keskustelevat suomalaisten kanssa ajankohtaisista luonto- ja ilmastoasioista koko Suomessa torstaista maanantaihin 28.11. – 2.12. noin sadassa tapahtumassa ja tilaisuudessa.

 

– Luontoa- ja ilmastoa pitää suojella. Ongelmat ovat polttavia, mutta ne voidaan ratkaista. Toivoa on. Ennen muuta tarvitaan arkijärkisiä ja järkivihreitä ratkaisuja, joilla saastuttavat fossiiliset polttoaineet korvataan mahdollisimman pitkälle kotimaisilla uusiutuvilla, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen sanoo.

Eduskuntaryhmän varapuheenjohtajat Eeva Kalli ja Hanna-Leena Mattila korostavat, että ratkaisujen on oltava oikeudenmukaisia kaikkien suomalaisten ja koko Suomen kannalta. He myös huomauttavat, että vaikka ilmastonmuutos on yhteisistä ongelmista vakavin, sen ratkaiseminen on Suomelle mahdollisuus.

– Suomessa on näiden asioiden huippuosaamista. Siihen on panostettava edelleen ja otettava käyttöön uutta tekniikkaa eri aloilla. Näin voimme pitää tehtaat Suomessa ja myös luoda koko maahan uusia työpaikkoja, varapuheenjohtajat sanovat.

Kurvinen, Kalli ja Mattila uskovat, että suomalaisten hiljainen enemmistö kavahtaa mustavalkoista, yksipuolisen ehdotonta ja syyllistävääkin keskustelua, jota luonto- ja ilmastoasioista on Suomessa käyty.

– Äärilaitojen huutelun sijaan näissä asioissa tarvitaan suomalaista arkijärkeä. Haluamme kuulla ihmisten ratkaisuehdotuksia ja kutsua suomalaisia järkivihreälle linjalle rakentamaan yhdessä kestävää tietä tulevaisuuteen, eduskuntaryhmän puheenjohtajisto tähdentää.

Ajantasainen kooste tapahtumista ja tilaisuuksista koko Suomessa on Keskustan verkkosivuilla www.keskusta.fi/järkivihreä.

Antti Kurvinen on tavattavissa lauantaina 30.11. Lappajärvellä, Kauhavalla, Seinäjoella ja Lapualla, sunnuntaina 1.12. Kurikassa ja maanantaina 2.12. Alajärvellä.


 

PTV mansikkasumppa1

JÄTÄ KOMMENTTI