JÄRVI-POHJANMAA |  Kasvomaskien jakaminen aloitettu vähävaraisille henkilöille Alajärvellä, Lappajärvellä ja Vimpelissä 

0
Ostosreisuilla tulee edelleenkin käyttää maskia (Arkistokuva)

Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1-2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua. 

THL:n kasvomaskisuosituksen tavoitteena on suojata kanssaihmisiä mahdolliselta altistumi-selta koronatartuntatilanteessa. Kasvomaski ei sovellu lapsille. Maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu 15 vuoden iästä alkaen. 

Lähtökohtaisesti jokainen kuntalainen on itse vastuussa omasta maskin käytöstään, maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista. Kenenkään taloudellinen ti-lanne ei kuitenkaan saa muodostua esteeksi suosituksen noudattamiselle. Alajärven kaupunki sekä Lappajärven ja Vimpelin kunnat jakavat maskeja jakelupisteistä ilmaiseksi sellaisille henkilöille, jotka eivät pienituloisuutensa takia pysty maskeja hankkimaan ja heillä on tarve maskien käytölle alla olevissa tilanteissa. Maskia suositellaan käytettäväksi seuraavissa alla olevissa tilanteissa: 

 olet liikkeellä joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää 

 olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella 

 palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, ka-ranteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ul-kopuolella. 

 kasvomaskia voi käyttää alueellisen viranomaisen suosituksen mukaan myös muissa ti-lanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. 

Maskien hakupisteet ja hakuajat: 

Alajärvi: kirjasto/aula, Kirkkotie 7 

KEKIVIIKKOISINklo 10-12 ja 13-15 sekä TORSTAISIN klo 14-17 

Lappajärvi: kirjasto/aula, Hyytiäisentie 6 

KESKIVIIKKOISIN klo 10-16 ja TORSTAISIN klo 14-17 

Vimpeli: kirjasto/aula, Patruunantie 15 

KESKIVIIKKOISIN klo 10-15 ja TORSTAISINklo 10-15 

 

Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunta 

Alajärven kaupunki, Lappajärven kunta ja Vimpelin kunta 


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI