JÄRVI-POHJANMAA | Laiturin starttipaja kutsuu…

0
Henna Oravasaari toimii työpajaohjaajana
(Kuvat: J.Ketonen/K-Media)
21. syyskuuta 2015 toimintansa aloittanut starttipaja Laituri on Soinin kunnan hallinnoima ja Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikapalveluiden ylläpitämä seutukunnallinen (Alajärvi, Soini, Vimpeli) hanke. Starttipaja on suunnattu alueen 15-25 vuotiaille nuorille, jotka ovat ilman työ- tai koulutuspaikkaa ja tarvitsevat tukea arjenhallintaan sekä tulevaisuuden suunnitelmien tekemiseen. Kuuntele työpajaohjaaja Henna Oravasaaren haastattelu.

Starttipaja Laituri on kolmen kuukauden mittainen pysähdyspaikka, jossa nuorilla on mahdollisuus treenata arkea ja elämänhallintaa, Starttivalmennuksella pyritään siten selkeyttämään tulevaisuudensuunnitelmia sekä kannustetaan oman reitin löytämisessä.

Laituri sijaitsee Alajärven kaupungin Nuorisovintillä ”Makasiinissa” (Elokuvateatteri Alareksin yläkerrassa). Osa toiminnasta jalkautuu myös Soiniin ja Vimpeliin.

Starttivalmennus on tiivistä yhteistyötä monialaisen verkoston kanssa. Tärkeitä yhteistyötahoja ovat etsivä nuorisotyö, TE-palvelut, sosiaali- ja teveyspalvelut, alueen yrittäjät, Alajärven Kaupunki sekä Soinin ja Vimpelin kunnat.

Laituri-hankkeessa työskentelevät työparina hankekoordinaattori Heidi Ylinen ja työpajaohjaaja, KM Henna Oravasaari. Nuorten työpajatoimintaan on myönnetty valtionavustusta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta. Lisäksi hankkeen rahoituksesta vastaavat Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen kunnat kuntaosuuksillaan.

Henna Oravasaari

.

TYÖPAJAOHJAAJA HENNA ORAVASAARI KERTOO STARTTIPAJAN TOIMINNASTA. KUUNTELE!
KUUNTELE TÄSTÄ!
vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI