Johanna Peuran taidenäyttely avautui Soinin kirjastossa

0
Johanna Peura

Johanna Peuran akvarelleja on esillä marraskuun ajan Soinin kirjastossa. Johanna Peura on soinilainen kuvataiteilija, joka tulee tutuksi näyttelynsä kautta myöskin soinilaiselle yleisölle. Johanna Peura on harrastanut kuvataiteita lapsuudestaan saakka ja opiskellut taiteilijaksi nelivuotisen ammattikorkeakoulun kuvataiteen yksikössä Imatralla.

Lento vapauteen

Näyttelyn teema on LENTO VAPAUTEEN

– Olen saanut mahdollisuuden tehdä taidetta kaksoispoikien syntymän jälkeen, kiitos Teemu-mieheni. Hän on lastenhoidollaan mahdollistanut taiteen teon. Jo kolmannelta luokalta minulla oli unelma tulla taiteilijaksi. Sama unelma minulla oli lukionkin jälkeen. Olin vuoden Limingan taidekoulussa. Tämän jälkeen aloitin opiskelun Imatralla ammattikorkeassa.

img_1003

– Kun kysyt ihailemiani taiteilijoita, voisin sanoa pari esikuvaani, toinen Birgitta Yavari-Ilan, hän on todennut ”Kauneus ja Jumalan lohdutus korjaavat särkyneet sydämet”. Toinen on Nandor Mikola ja hänen abstraktiset työnsä.

dsc_1404

 

– Pidän kirkkaista perusväreistä ja myöskin käytän niitä. Värien harmonia on myös minulle tärkeää. Kokeileva tekeminen on tärkeää. Käytän nestemäisiä vesivärejä töissäni. Vielä haluaisin korostaa haluani tavoittaa töissäni herkkyyttä ja hengellisyyttä. Lisäksi toiveena olisi saada tämä näyttely muuallekin, vaikkapa Alajärvelle.

img_1001

Lisää taiteilijasta:

www.johannapeura@simplesite.com

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI