HYVÄ SUOMI! | Joka neljäs suomalainen talous toimeentulovaikeuksissa!

0
Käsittämätöntä on, että Suomen hallintokoneistot isoimmasta pienempään ja vähävaltaisimmasta suurivaltaisimpiin sulkevat silmänsä siltä menolta mikä valtakunnassamme on ja on ollut jo jonkin aikaa.  Elintaso ei ole  talousbarometrien mukaan missään nimessä ainakaan kohenemassa vaan päinvastoin se on menossa lähes koko alkavan uuden vuoden vieläkin huonompaan suuntaan. Kaupallisen joulun tulosta ei tulla missään kehumaan. Joka niin tekee on tuiki harvinainen yksittäistapaus tai hän valehtelee.
Monelta kansalaiselta ovat jääneet perinteiset joulukortit lähettämättä, sillä kaikesta ylimääräisestä ”turhasta” on talouksissa pakko tinkiä. Posti ei omasta mielestään ole vielä keksinyt syytä dramaattisesti vähentyneelle korttien postittamiselle.

Toimeentulovaikeuksista kärsivien kotien määrä kasvoi viime vuonna 50 000:lla edellisvuodesta.

Noin 650 000 kotitaloudella eli noin joka neljännella kotitaloudella Suomessa oli toimeentulovaikeuksia vuonna 2010.

Etenkin yksinhuoltajilla oli niukkaa.

Yksinhuoltajien kotitalouksista yli puolella, eli 50,9 prosentilla oli toimeentulovaikeuksia vuonna 2010. Myös lähes joka neljäs eläkeläistalous oli viime vuonna toimeentulovaikeuksissa. Työttömistä kotitalouksista 62,1 prosentilla oli vaikeuksia kattaa tavanomaisia menoja tuloillaan vuonna 2010.

Toimeentulovaikeuksissa olevilla kotitalouksille ei jää asumiskustannuksien ja ruokamenojen jälkeen mitään käteen!

Toimeentulovaikeuksissa olevien kotitalouksien tulotaso on selvästi matalampi kuin 2000-luvun alkupuoliskolla. Vuodesta 2003 vuoteen 2010 tulot kasvoivat toimeentulovaikeuksissa olevilla 10,3 prosenttia, kun kaikilla kotitalouksilla tulot kasvoivat keskimäärin 16,7 prosenttia.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI