JPYP| Maria Ahvenniemi toimii Lappajärven yritysneuvojana

0
Maria Ahvenniemi

Lappajärven kunta liittyi vuoden alusta mukaan Järvi-Pohjanmaan Yrityspalveluun. Uudistus on merkittävä sekä Lappajärven kunnalle että JPYP:lle. Aiemmin Lappajärvi hoiti elinkeinopalveluiden tarjoamista kunnan omana työnä. Yhtiön osakkuudesta on selkeää etua kaikille: taustalla toimii monen asiantuntijan organisaatio, josta löytyy osaamista yritysten tarpeisiin niiden koko elinkaaren varrelle. Yhtiön vahvuus vaikuttaa myös koko alueen kehittämiseen: vahvemmilla hartioilla seudullisen elinkeinoyhteistyön tekeminen on vaikuttavampaa.

Yritysneuvoja omasta kunnasta

Lappajärven yritysneuvojana aloitti toukokuun alussa Maria Ahvenniemi. Maria on paikkakuntalainen ja työskenteli aiemmin Into Seinäjoella vastaavanlaisissa kehittämistehtävissä.

– Olen päässyt työhön jo oikein mukavasti kiinni ja yrittäjät ovat olleet aktiivisesti yhteydessä. Toimipisteeni on Lappajärven kunnantalolla, mutta nyt poikkeus- ja kesäaikana minut tavoittaa parhaiten puhelimitse ja sähköpostilla. JPYP:n yrityspalvelut ovat tarkoitettuja kaikille, jotka tarvitsevat yrityksen perustamiseen tai kehittämiseen sparrausta. Palvelu on asiakkaalle maksutonta, Maria kertoo.

Yritysidean kirkastamisesta bisneksen kehittämiseen

Maria kannustaa olemaan yhteydessä yrityspalveluun hyvin matalalla kynnyksellä ja mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

– Kaikenlaisissa ajatuksissa ja kehittämisideoissa kannattaa olla yhteydessä. Yrityspalvelusta löytyy apua koko yrityksen elinkaaren varrelle: liikeidean pohtimisesta yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen ja omistajanvaihdoksen valmisteluun saakka. Kauttamme yritykset saavat myös tukea kansainvälistymiseen sekä neuvontaa oman paikkakunnan ja koko alueen tontti- ja toimitilatarpeissa, hän kertoo.

Lisäksi yrityspalvelu antaa tukea uusien liiketoimintakumppaneiden tai sopimusvalmistajien kartoitukseen. JPYP:n laajat verkostot varmistavat avun saannin monessa asiassa.

Yhtiö myös hallinnoi yleisiä, elinkeinoelämän ja sen toimintaympäristön kehittämiseen liittyviä kehittämishankkeita. Hankkeiden rahoittajia ovat mm. Leader Aisapari ja Etelä-Pohjanmaan liitto


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI