K-kauppiasliitto | Valtakunnallinen toimintamalli lähiruokamarkkinoita vauhdittamaan

0
K-kauppiasliiton varapuheenjohtaja, kauppias Markus Ranne uskoo, että valtakunnallisen toimintamallin saaminen lähiruokakauppaan toisi entistä useamman suomalaisen ruokapöytään nykyistä monipuolisemman valikoiman lähellä tuotettua, tuoretta suomalaista ruokaa.


Ranteen ehdottamassa mallissa lähiruokatuottajat ilmoittautuisivat jollekin valtakunnalliselle toimijalle, josta K-kauppiaat ja muut lähiruokatuotteita ostavat tahot saisivat keskitetysti tietoa lähiruokatuottajista.

”K-kauppiaat ovat vahva lähiruokatoimija niin paikallisesti, alueellisesti kuin valtakunnallisestikin. Viime vuonna K-kauppiaiden suorat ostot maakunnista olivat yli 560 miljoonaa euroa. Uskon, että luku olisi huomattavasti suurempi, jos saisimme alalle valtakunnallisen, yhtenäisen toimintamallin lähiruokakauppaa vauhdittamaan”, Ranne toteaa.

Markus Ranne on yksi SuomiAreenan keskustelijoista keskiviikkona 18.7. klo 14 – 15.15 Eetunaukion lavalla Porissa. ”Pienet valinnat, valtavat vaikutukset” -keskustelussa pohditaan arkipäivän pienten valintojen vaikutusta Suomen työllisyyteen ja kaikkien suomalaisten hyvinvointiin. Paikallisen tuotteen ja palvelun suosimisella on iso työllistävä vaikutus. Mukana näistä ja muista yhteiskuntavastuuta sivuavista aiheista ovat keskustelemassa Ranteen lisäksi toimitusjohtaja Pekka Tsupari Suomalaisen Työn Liitosta, johdon erityisavustaja Paula Viertola MTK:sta, tutkimusprofessori Mika Pantzar Kuluttajatutkimuskeskuksesta, yhteiskuntavastuupäällikkö Tiina Kivisaari Kehitysvammaliitosta ja kauppias Juha Jylli K-citymarket Mikkolasta Porista.

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI