Kaikki lukee – kunnanjohtaja luki satuja lapsille

0
Juha Viitasaari lukee Nalle Puh satukirjaa

Soinin  kunnanjohtaja Juha Viitasaari aloitti Soinin kirjastossa sarjan, jossa kiinnitetään huomiota lukevan aikuisen mallin tärkeyteen lapsen kehitykselle.

Nalle Puh oli mukavaa kuunneltavaa

Juha Viitasaari luki Nalle Puh satuja. Tarkoituksena on jatkaa satuhetkiä tulevaisuudessa miesten lukemana. Hanketyöntekijä Niina Huvila on myös toteuttamassa vuorovaikutusta koululaisten ja vanhusten välillä.

Lastenkirjoja

– Koko Soini lukeehankkeen myötä kuljetetaan kakkos- ja nelosluokkalaisia vanhainkodilla lukemassa.  Vanhukset nauttivat lasten kuuntelemisesta ja lapset saavat ääneen lukemisharjoitusta sekä ennen kaikkea kokemuksen toisen ilahduttamisesta.

– Ensimmäinen kerta on jo toteutettu, kakkosluokkalaiset aloittivat. Eräs oppilaista kertoi tämän olleen ensimmäinen vierailu vanhainkodilla ja mukavaa kuulemma oli! Haaveissani tällainen positiivinen tunne oli tavoitteena ja se toteutui!! Tarkoitus on tehdä lukuvierailu kahden viikon välein kakkos- ja nelosluokkien vuorotellessa. Päivä on aina tiistai ja aika klo 12.15-13. Eli seuraava kerta on 8.10. klo 12.15. Tervetuloa, toivottaa Niina Huvila.

– Päiväkodille etsitään lukupappoja ja lukumummoja. Arkipäivisin klo 13 jälkeen kaivataan rauhallisen hetken tarjoajaa. Ajatuksena on, että 1-3 lapselle kerrallaan annetaan mahdollisuus rauhoittua sadun ääreen. Vierailu kestää vapaaehtoisen aikataulun mukaisesti. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä kirjastoon 0400 366 894/ Niina Huvila

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI