Kaisa elää ja yrittää Hetkessä

0
Kaisa Kaihola ja Pikku Putiikin tavaroita alettiin myymään ensin eteisessä (Kuvat: Jouko Siirilä/jpnews.fi)
Teksti: Johanna Yli-Kaatiala, Kuvat: Jouko Siirilä

Työuupumuksesta kärsinyt Kaisa Kaihola oli vailla suuntaa ja pelkäsi luovuutensa kadonneen, kunnes joulukuussa 2017 silmiin osui Ähtärin vanhan pappilan myynti-ilmoitus. Se herätti sisustussuunnittelijana toimineen valkeakoskelaislähtöisen naisen luovuuden uudelleen henkiin ja saman tien alkoi ideat tursuilla paperille!

Kaisan puoliso ja yrityskumppani on ähtäriläinen Juha Kaartinen. He tekivät alkuvuodesta 2018 tarjouksen pappilasta ja elokuussa 2018 pappila oli oikeasti heidän! Siitä alkoi raaka työ. ”Kynnet verillä” purettiin pois vanhaa ja rakennettiin uutta sisustusta. Pari kirvesmiestä oli auttamassa jälleenrakennustöissä. Kaisa kiittää etenkin Ähtärin palotarkastajaa asiantuntevista neuvoista. Moni asia on pitänyt tehdä ja selvittää kantapään kautta.

Pikku Putiikki konkreettisesti auki
Kaisalle on ollut hyvin selvää mitä hän tekee. Tärkeää on elää Hetkessä, joten siitä tuli myös nimi yritykselle Vanha Pappila Hetki. Jo ennen viime joulua avattiin Pikkuputiikki, jossa myydään sisustusjuttuja, huonekaluja ja maaleja. Näinä päivinä on vanhaan pappilaan valmistunut ja avattu omiin tiloihinsa ihan oikea pikkuputiikkikin. Suunnitelmissa on avata joku päivä yritykselle oma verkkokauppa.
.
Huhtikuussa aukesi kahvila, jossa tarjoillaan maittavia pikkumakeita ja suolaisia leipomuksia. Bravuureita ovat muunmuassa britakakku ja vohvelit. Keittiön puolella Kaisalla on apunaan Marjaana. Lisäksi mukana on yksi kesätyöntekijä.
Kaisa Kaihola ja kahvilan vitriini täynnä herkkuja
Huhtikuussa avattiin myöskin yrityksen palveluihin kuuluva majoituspuoli. Kaisa ja Juha pitävät tarinoista ja niistä on tullut houkuttelevat nimet huoneille, kuten Runoilijankulma, Kipinäkamari tai Romanssi. Sisustus ja maisemat tukevat nimiä. Kaisa on satsannut sänkyihin ja siihen, että asiakkaat saavat oikeasti rauhoittua paikassa. Tärkeätä on tuottaa elämyksiä. Kalusteita on haalittu pitkin Suomea. Osa niistä on tuunattuja, osa alkuperäisiä.
.
Asiakkaat ovat löytäneet paikan kivasti. Yrityksestä on tehty useita lehtijuttuja ja somemainontakin on toiminut. Varauksia tulee muunmuassa booking-palvelun kautta. Kaisa on antanut tunteiden näkyä projektin aikana ja on ollut ihan oma itsensä, tavallinen Kaisa vaan, kuten hän itse sanoo. Kaisa on oppinut olemaan vaatimatta täydellisyyttä itseltään ja se varmasti auttaa myös jaksamaan luovuuden ohessa. Saatu palaute on ollut positiivista.
Vanhan Pappilan miljöötä
Tulevaisuuden projekteina yrittäjäpariskunnalla on muun muassa rantasaunan rakentaminen, pihan muokkaaminen, laiturin rakentaminen, sekä veneiden ja kanoottien vuokraaminen. Kaisalla piisaa kyllä ideoita erilaisille tapahtumillekin. Pappilaa voi myös vuokrata perhejuhlia varten. Sijainti on oivallinen aivan Ähtärin pääkadun varrella ja Ouluveden rannassa.
.

Pariskunta myös asuu pappilan päädyssä noin 75 neliön asunnossa – todellakin elämistä ja yrittämistä Hetkessä!


 

JÄTÄ KOMMENTTI