KANNANOTTO | Tiestön talvikunnossapitoon!

2
Teiden päällystäminen ja kunnostaminen ottaa jälleen takapakkia. Määrärahat valuvat jonnekin muualle? (Arkistokuva)

23.3.2017

Keskustan Keski-Suomen piiri on huolissaan Keski-Suomen tiestön talvikunnossapidosta. Kevätaurinko on paljastanut reikäisiä ja routavaurioisia teitä ympäri Keski-Suomen.

Keskustalaisten mielestä tiestön kunnossapito on huonontunut selvästi viime vuosina ympäri Keski-Suomen. Rekkaliikenne tulee kasvamaan lähivuosina Äänekosken biotuotetehtaan käynnistyessä, mikä kuormittaa teitä vielä entisestään.

Keskustan Keski-Suomen piiri esittää, että Suomen valtion budjettia suunniteltaessa otetaan huomioon tiestön huono kunto ja liikennemäärän kasvu. Esimerkiksi bioenergian saaminen metsästä tehtaalle ei tapahdu, ellei tiestön kunnossapidossa ja kunnossa tapahdu suunta parempaan. Keski-Suomen kilpailukyky ja logistiikka edellyttävät kunnossa olevaa tieverkkoa.

Tiestön huono kunto on turvallisuusriski kaikille teillä liikkuville, keskustalaiset muistuttavat.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

2 KOMMENTTIA

  1. Ja entä sitten Alajärven kaupungin katujen kunnossapito ? Veronmaksajat maksaa nyt ne jäljet mitä talvella saatiin aikaiseksi. Ensin jätetään lumet auraamatta ja annetaan autojen polkea urat – sitten yritetään jyrsiä tai perhele haetaan kylän suurin kauhakuormaaja ja pusketaan sillä – Kadut urautuu, pinnat irtoaa, kiveykset paskana. Ihme homma, ettei tästä vaadita jo päitä vadille.

  2. Pahin töppäys tiestön talvikunnossapidossa tapahtui muutama vuosi sitten, kun eräällä valtatien pätkällä ei ollut mitään ennakkovaroitusta hiekoituksen loppumisesta. Oli sellainen tapaus, että tiepiirin ja kunnan rajalla oli 100 metrinen pätkä, joka oli jätetty välistä hiekoittamatta, kun se sattui olemaan ns. enklaavi eli naapurikunnan viereinen kunta omisti kiilana pätkän tietä kahden kunnan välissä. Urakoitsija tulkitsi tienhoitosopimusta kirjaimellisesti ja jätti väliinjäävän pätkan hiekoittamatta. Mersumies ei tiennyt asiasta ennakkoon ja hän rysäytti suoraan Metsähalituksen puolelle. Auto meni suoraan lunastukseen. Onneksi käräjillä oli sentään tuomari, joka sakoitti urakoitsijaa tuollaisesta tempusta. Kyllä Karpolla olisi varmasti asiaa jatkossa omassa ohjelmassaan, jos hän vaan palaa eläkkeeltä. On se niin onnetonta ja käsittämätöntä nykypäivän tienhoito, että välillä ihan heikkopäistä hirvittää. Ja kaikki tehdään nykyään huonosti vain säästösyistä ajattelematta tippaakaan turvallisuutta.

JÄTÄ KOMMENTTI